ide u poljsku

Fantastičan transfer najveće nade hrvatskog rukometa; Halil Jaganjac potpisao za jednu od najjačih europskih momčadi

06.10.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Čelnici poljskog Kielcea nisu skrivali kako već neko vrijeme pregovaraju s hrvatskim reprezentativcem i članom našičkog Nexea Halilom Jaganjcem (23). Sad je i službeno potvrđeno kako je dogovor postignut te će Jaganjac od sljedeće sezone nositi dres momčadi koja je 2016. godine osvojila EHF Ligu prvaka

Predsjednik poljskog kluba Bertus Servaas nedavno je potvrdio kako traju pregovori s nekoliko igrača, a jedan od njih je i hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac (23). Sve se 'zakuhalo' još tijekom ljeta, a sada je i potvrđeno kako Jaganjac na kraju sezone napušta Nexe Našice i karijeru nastavlja u redovima Kielcea.

No, Jaganjcu ovo neće biti prvi odlazak i inozemstvo. Još 2016. godine ga je kao jednog od najnadarenijih europskih rukometaša kupio PSG, a potom ga je 2017. godine bivši hrvatski izbornik Lino Červar doveo u skopski Metalurg.

Jaganjac je 2018. godine potpisao za Nexe, a na kraju sezone njegova epizoda u Našicama završava i hrvatski reprezentativac odlazi put Poljske.

Poljski mediji tvrde kako je Jaganjac već potpisao ugovor te se samo čeka i službeno predstavljanje. A u momčadi koju vodi legendarni Talant Dušebajev Jaganjac će u sljedećoj sezoni zaigrati s ponajboljim europskim rukometašima - Kielce je iz PSG-a kupio Nedima Remilija i Benoita Kounkouda, stiže i Slovenac Staš Skube, a tu su golman Andreas Wolff, braća Alex i Daniel Dušebajev, naš Igor Karačić kojemu na kraju sezone završava ugovor...

  • +5
RK Nexe Našice - Silkeborg, rukomet, 28.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Treba istaknuti kako su za Kielce proteklih godina igrali praktički svi najbolji hrvatski rukometaši, bio je ovdje Mirza Džomba, pa nakon njega Željko Musa, Marin Šego, Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Denis Buntić, Venio Losert, Filip Ivić, Marko Mamić i Luka Cindrić... I svi su ostavili dubok trag, pa smo sigurno da će i Halil Jaganjac biti uspješan.