OGLASIO SE I DINAMO

Evo što o rušenju Mamića kažu Marić, Šokota i Bišćan!

19.03.2014 u 13:21

  • +4

Znojni Zdravko Mamić na svojoj presici

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic, Petar Glebov, Goran Stanzl

Bionic
Reading

Nakon što je potvrđeno kako će u ponedjeljak bivši igrači Dinama Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić javnosti predstaviti svoj program, vezan uz budućnost Dinama i izbore, neki od njih oglasili su se tijekom dana u medijima

Tako je Tomo Šokota s puta samo kratko poručio: 'Istina je da smo se okupili. Sljedeći tjedan je presica i sve će biti poznato. Više od toga ne mogu vam reći.'

Njegov bivši suigrač Silvio Marić bio je nešto rječitiji iako nije želio otkrivati što i kako će djelovati modra oporba tj. je li riječ o rušenju Mamića.

'Ništa neću govoriti. Dogovorili smo se da nećemo ništa govoriti do ponedjeljka. Svi su mediji pozvani, bit će hrpa ljudi i vidjet ćete što će biti', zagonetno je poručio Marić.

Sličnu je izjavu za Večernji list dao i Igor Bišćan tako da se do ponedjeljka samo može nagađati je li zaista riječ o rušenju Zdravka Mamića tj. o slobodnim izborima na kojima će svi članovi kluba birati ljude koji odlučuju o njegovom poslovanju i razvoju.

Dario Šimić, čije se ime spominje kao jednog od tvorca ove ideje, još se nije oglasio, a mobitel mu je cijeli dan isključen.

I dok tzv. oporba nije ništa željela otkriti, u GNK Dinamo su bili konkretniji nakon što su doznali za press konferenciju.

'Mi smo legalisti, na svojim mjestima smo legalno izabrani i radimo svoj posao. Prema tome, stvar je potpuno jasna. Ne obaziremo se ni na koga', rekao je u razgovoru za Media servis predsjednik Dinama Mirko Barišić te dodao:


'Ne mogu ništa konkretnije reći. No mi imamo svoje zadaće i moramo klub držati. Radimo u duhu slogana kojeg smo usvojili službeno kao klub: nema predaje.'

Premda je prvi čovjek kluba Zdravko Mamić na redovitoj skupštini najavio odlazak iz kluba na ljeto, Barišić kaže:

'Zdravko je iznerviran s pravom zbog silnih neopravdanih pritisaka sa svih strana. Ali to ništa ne znači. Mi uvijek u svakoj bici idemo do kraja.'

Znače li ove riječi 78-godišnjeg Barišića da će po tko zna koji puta pokušati zadržati Mamića u klubu – pokazat će vrijeme.

Sigurno se ništa neće promijeniti preko noći. A neće ni nakon prve press konferencije oporbe koja je ime stekla u dresu Dinama.