TAKO MISLI RENo FLEISS

Evo što je za voditelja Snježne kraljice bilo 'otužno', a naš je najjači adut; za samu stazu kaže: Bila je fantastična, isključivo su to greške skijašica

05.01.2022 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon natjecanja skijašica i pobjede Petre Vlhove, danas je na Crvenom spustu utrka skijaša za Svjetski kup

Vremenski uvjeti bili su jučer izuzetno teški, ali organizatori su napravili najbolji mogući posao na stazi.

'Na Sljemenu je toplo, vjetar je užasno jak, na dijelovima gotovo orkanski, a što se vidi i po lišću', javio se u Dobro jutro Hrvatska Reno Fleiss, voditelj natjecanja Snow Queen Trophy.

Iako bez navijača na tribinama, Leona Popović stigla je do sedmog mjesta i najboljeg rezultata u karijeri na utrkama Svjetskog kupa.

'Bez publike je otužno, to je naš najvažniji adut. Leona Popović je upravo bez te pomoći ostvarila rezultat karijere, a i uveliko podebljala hrvatske rezultate na Snježnoj kraljici', rekao je Fleiss.

Voditelj natjecanja objasnio je razloge pogreška djevojaka na jučerašnjoj stazi, mnoge su odustale i imale problema s 'filterom'.

'Vizualno to možda izgleda kao problem na stazi. Međutim, to su isključivo bile klasične pogreške skijašica. Na prelomnici su uz nešto veću brzinu, vrata su bila otvorena, došle i ostale u zadnjem položaju. Težište im je bilo prema natrag i u tom momentu one ne mogu opteretiti skije, a čekaju ih na velikoj strmini velika vrata. To je kašnjenje i to je jedini razlog njihovih izletavanja. Staza od početka do kraja, možda na dva ili tri vrata imala je neku rupu, no bila je fantastična. To su svi rekli poslije, u ovim uvjetima koji su se dogodili, nitko nije mogao vjerovati, a pogotovo u zadnjem dijelu koji je izgledao netaknut. To je čudo da je slalom livada tako izgledala. Ni mi nismo bili svjesni kako je sve to završilo', rekao je Fleiss, a prenosi HRT.

  • +3
Snježna kraljica Petra Vlhova, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Osvrnuo se i na današnju utrku.

'Staza je danas vizualno lošija, ali kvalitetom bolja. Vizualno govorim zbog lišća i otapanja sa strane jer je vjetar noćas divljao cijelu noć. Užasno je nestalo snijega sa strane, ali Crveni spust stoji. Kvaliteta mu je bolja nego jučer, ali vizualno nije lijepo zbog lišća na stazi. No, to si ne možemo pomoći. Danas će nam se promijeniti najmanje tri godišnja doba na stazi, ali spremni smo. Počinju zadnje pripreme, ne bojimo se same staze ili da će izdržati, već da će biti prejake kiše pa će biti nemoguće voziti. Sve ostalo, mislim da će biti u najboljem redu. Namučit ćemo se, ali utrke mora biti i bit će.'

Ipak, očekivanja od naših skijaša su uvijek velika.

'Očekivanja su velika. Nadajmo se da ih čim više ući u drugu vožnju, no vidjet ćemo', ustvrdio je Fleiss.

Prva vožnja muškog slaloma kreće danas od 15.30, a druga u 18.40 sati. Prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.