IZBORNIČKA TAJNA

Evo koji je savjet Slaven Bilić dao Niki Kovaču; slažete li se?

24.09.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Slaven Bilić, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, prati sve što se događa u našem nogometu s naglaskom na Kovačeve izabranike

U velikom razgovoru za Sportske novostiBilić, koji drugu sezonu radi kao trener turskog Bešiktaša, opširno je odgovorio na sva pitanja. Tako je komentirao i nedavnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Malte ('Pobjeda je bila cilj protiv Malte i iako nije bila spektakularna'), analizirao je plasman Hrvatske na SP i ispadanje iz grupe, a najzanimljiviji je dio bio onaj u kojem puten novina daje savjet današnjem izborniku Niki Kovaču.

'Ne želim mu se miješati u posao, pogotovo ne taktički i kadrovski lamentirati. No mogu kazati neka radi temeljem svojih uvjerenja i da se malo više približi ljudima u Hrvatskoj. On koliko znam živi vani i onda nedostaje taj kontakt s ljudima, a koji je jako važan da spoznaš realnost, što oni misle, da čuješ i kritiku, i stav. Dok sam bio izbornik, živio sam u Splitu, veći dio vremena i dijelom u Zagrebu, ali na kavu sam odlazio u kafić, među ljude i osjećao bilo javnosti', kazao je između ostalog Bilić.

Očito je Bilić, koji ipak ima veće trenersko iskustvo od Kovača te tri ciklusa s reprezentacijom iza sebe, osjetio potrebu da kaže sve što mu leži na srcu. Slažete li se s ovom njegovom tvrdnjom i savjetima Kovaču?

Cijeli intervju pročitajte OVDJE