NBA GLOBAL GAMES

Evo kako su Celticsi pregazili Milano; Repeša u čudu!

07.10.2015 u 12:51

Bionic
Reading

Boston Celticsi, najtrofejniji NBA momčad koja je u povijesti osvojila 17 titula NBA prvaka, gostovala je u utorak navečer u Milanu kod momčadi Emporio Armani u sklopu turneje 'NBA Global Games'. U dvorani Mediolanum Forum pred 11.388 gledatelja Boston je održao pravu lekciju nadigravši ih 124:91

Mladi 39-godišnji trener Boston Celticsa Brad Stevens tražio je od svojih igrača, iako im je ovo prva pripremna utakmica, maksimalnu ozbiljnost. Već nakon prvih 12 minuta bilo je 34:20, a do kraja utakmice razlika se popela na konačnih +33.

'Naš cilj je da budemo bolji i napredujemo. Prva stvar koja me čini zadovoljnim je energija, igrali smo čvrsto iako smo previše griješili, ali to se moglo očekivati', kazao je nakon utakmice Stevens koji je tako održao lekciju momčadi koju od ove sezone vodi donedavni trener Cedevite Jasmin Repeša

Celticse je predvodio ljevoruki Isaiah Thomas sa 18 koševa (ušao je s klupe), a vrlo dobar dojam ostavio je 'problematični' Jared Sullinger koji je usprkos višku kilograma ubacio 14 koševa. Dodajmo još kako je sjajnu šutersku večer imao Avery Bradley koji je trice gađao 4-4, a pojačanje iz prvaka Warriorsa David Lee utakmicu je završio sa 13 koševa, 7 skokova i 3 asistencije.

'Iskreno, iznenadili su me jer sam znao kako su započeli pripreme tek prije nekoliko dana. Večeras su odigrali stvarno dobro. Način na koji su igrali, od kontrole lopte u napadu pa do sjajne obrane jednostavno me iznenadio jer čudesno je igrati ovakvu košarku nakon svega nekoliko dana treninga', kazao je nakon utakmice Repeša čija je momčad prošlog tjedna odigrala dvije utakmice u SAD-u protiv Maccabija (četvrtak i nedjelja). Naravno da je i taj put ostavio traga na igračima...

Kod Milana najbolje je bio 22-godišnji Alessandro Gentile sa 19 koševa (prava na njega ima momčad Hozstona nakon drafta) dok je pojačanje iz Zvezde Charles Jenkins ubacio 14 koševa.

Kruno Simon u 24 minute ubacio je 7 koševa (šut 2-8), a uz to je imao tri skoka dok je 217 cm visoki Stanko Barać ubacio 9 koševa (sl. bacanja 3-8!) uz tri skoka.

Podsjetimo kako je momčad Emporio Armani Milano već započela sezonu; nedavno su poraženi 80:68 u finalu Superkupa od Reggio Emilie, a nema sumnje kako će ih ovaj teški poraz od Bostona dodatno razbuditi jer za koji dan kreće talijansko prvenstvo, a nakon toga i Euroliga.