IDEJE, IDEJE

Evo kako postati fantasy majstor!

04.12.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Tjedan odluke na fantasyu. Odlučit će tko ima bolje pravo na izmjene (samo 3 po kolu) i koliko će igrača moći promijeniti s obzirom da velika većina standardnih igrača ovog tjedna neće nastupiti

Tjedan odluke na fantasyu. Odlučit će tko ima bolje pravo na izmjene (samo 3 po kolu) i koliko će igrača moći promijeniti s obzirom da velika većina standardnih igrača ovog tjedna neće nastupiti. Počnimo malo s tim, čisto da pomognemo svima koje bi trebalo ovaj tjedan izbjeći, pa da sami vide tko bi ih mogao zamijeniti na njihovoj poziciji.

Caballero - T. Silva, Lichsteiner, Puyol, Isla - Isco, Reus, Modrić - Ibrahimović, Messi (k), Brown

Vratar Caballero - Malaga primio je samo 3 pogotka u 5 utakmica lige prvaka do sada. Jedan je od trenutno najisplativijih golmana na fantasyu, a cijena mu uopće nije prevelika. Malaga igra protiv Andrelechta i već je osigurala prolazak, no zanima ju jedan drugi faktor. Naime Malaga je u financijskim problemima, a pobjedniku utakmice UEFA daje milijun eura. Možda ne izgleda kao velika cifra, ali vjerujte i to može pomoći. Trener Malage nije najavio neke velike izostanke i najavio je pohod na 3 boda. Mislim da Caballeto može još jednu utakmicu u nizu sačuvati svoju mrežu netaknutu.

Obrana - Lichsteiner i Isla - Juventus: Juventus ce sutra odigrati posljednju utakmicu u skupini i to sa momčadi Šahtara. Kako je opće poznato da ce u slučaju neodlučenog ishoda obje momčadi proći u nastavak natjecanja, u ovome susretu uopće ne vidim nekakvu volju napadača Šaktara da zabiju. Uz to, Juventus nije momčad koja prima puno pogodaka, a Islu smo cak u nekoliko navrata imali priliku ove sezone vidjeti i da zabija.

Thiago Silva - PSG Večeras je pred njim utakmica protiv Porta, u kojoj neće biti jednog od stopera. Thiago Silva je jedan od najboljih obrambenih igrača Europe, sto pokazuje i njegova cijena od preko 40 milijuna eura. Iako je obrana PSG-a poznata po tome da nerijetko prima pogotke zbog svojih grešaka, mislim da večeras nećemo gledati prezanimljivu utakmicu. I oni i njihova protivnička momčad Porta su već prošli skupinu i večeras igraju samo zato jer moraju. Vrlo vjerojatno ćemo vidjeti i dosta promjena u momčadi, a ne očekujem da PSG primi pogodak na svome terenu.

Puyol - Barcelona oni ovoga tjedna dočekuju momčad Benfice na svome terenu, koja ce također nastupiti bez nekoliko važnih igrača. Za Barcelonu je ponajviše važan ovaj susret zbog njenog kapetana koji nastoji prestići rekord Mullera, a i ne bi bilo bas super da pred svojom publikom prime gol. Očekuje se njihov posjed lopte veliku većinu utakmice i ovaj put da neće njihova obrana napraviti neku glupu grešku i primiti gol.

Vezni red - Isco - Malaga jedan od igrača koji svojim predstavama ove sezone zaista oduševljava. Odveo je Malagu do prolaska skupine i večeras ima cilj uzeti pobjedu da bi zaradili dodatni novac klubu. Očekuje se da ce igrati s najjačom postavom i ne vjerujem da Isco neće biti zaslužan za barem poneki pogodak. Mogla bi to biti dosta otvorena utakmica protiv Andrelechta u kojoj bi oni još vise povećali svoju gol razliku i potvrdili prvo mjesto u skupini.

Reus - Borussia Dortmund još jedan dečko koji i asistira i zabija redovito ove sezone, kako u prvenstvu, tako i u ligi prvaka. Očekuje se da će trener Borussie dosta mijenjati postavu za večeras, ali da će on ipak biti na terenu. Veoma lako ulazi u prigode i tamo gura svoje napadače, a kako bi Lewandovski trebao početi s klupe, očekujem da bude još više pomaknut prema naprijed. Kako su vec osigurali prolazak u skupini očekujem jednu odličnu utakmicu sa dosta pogodaka.

Modrić - Real Madrid vrijeme je da i on napokon zabije u ligi prvaka u dresu Real Madrida. Očekuje se početak Modrića od prve minute u dresu Reala, a kako Mourinho i nije previše zadovoljan njegovim igrama, ovo mu je prilika da se napokon dokaže. Znamo već kako odlične lopte ima i kako je unatoč svojoj visini dosta jak na nogama, a nerijetko ulazi u prilike za gol. Njihovi večerašnji protivnici Ajax bi im mogli zaista doći kao naručeni da napokon nekoga lagano pobjede. Očekujem laganu pobjedu Reala u kojoj ce Modrić sudjelovati pogocima ili barem asistencijama.

Napadači - Ibrahimović - PSG kako sam već rekao, PSG ce danas na svome Parku Prinčeva dočekati momčad Porta. Iako ne očekujem nešto previše pogodaka na ovoj utakmici, Ibrahimovića uvijek morate imati na terenu. Čovjek koji zabija redovito u svim natjecanjima, a kad mu to ne uspije, onda asistira četiri puta kao protiv Dinama. Jedan od najboljih napadača trenutno u svijetu i nisam siguran da on neće zabiti momčadi Porta kojoj je i Dinamo skoro zabio prošlo kolo.

Messi - Barcelona kapetan ove momčadi iz puno razloga. Kao prvo i ove godine igra odlično u ligi prvaka, sto je pokazao i prošlu utakmicu postigavši 2 pogotka protiv Spartaka. On lovi rekord u kojem mu trebaju još 2 pogotka do kraja kalendarske godine da bi prestigao Mullera i mislim da ce on to nadmašiti s nekoliko pogodaka. Zabija gotovo kad god poželi, što mu omogućuje odlična igra Barcelone. Očekujem da ce on biti u središtu pažnje i da ce završavati veliku većinu akcija Barcelone u kojima će i uspjeti zabiti ta 2 pogotka koja čeka. Svi vjeruju kako ce sutra pred svojom publikom postići rekord, pa sam se odlučio i da bude kapetan, jer se bodovi udvostručuju.

Brown - Dinamo Kijev je tu čisto iz razloga što igraju protiv Dinama iz Zagreba koji je ove sezone primao najmanje 2 gola po utakmici. Dinamo ima problema s tim snažnim i brzim napadačima i večeras bi Brown trebao biti u centru pažnje. Dosta ce akcija ići na njega, jer bi trebao biti jedini napadač u postavi. U prvoj utakmici nije uspio zabiti Modrima i priliku za to ce imati večeras.