ht prva liga - 5. kolo

Evo gdje možete gledati okršaj Hajduka i Slaven Belupa; Splićanima nakon pobjede u Gorici 'porasla krila', pa si postavili veliki cilj

14.08.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Ove subote igraju se dvije utakmice 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Od 18.55 sati (Arenasport 1, MAXtv) igraju Lokomotiva i Istra 1961, dok će od 21 sat (Arenasport 3, MAXtv) snage odmjeriti Hajduk i Slaven Belupo

Nogometaši Hajduka u subotu s početkom u 21 sat igraju protiv Slaven Belupa na Poljudu u okviru 5. kola HT Prve lige. Utakmicu je na konferenciji za medije održanoj u petak najavio trener Bijelih Jens Gustafsson.

'Nakon pobjede nad Goricom smo naporno trenirali, pripremali se za ovu tešku utakmicu. Znamo da će biti teško, oni su dobro igrali protiv najjačih ekipa. Zadnju utakmicu smo dali tri gola i nadam se da ćemo tako nastaviti. Čeka nas teška zadaća, ali na nju smo spremni', istaknuo je trener Bijelih.

Bijeli su u prvenstvo krenuli remijem s Lokomotivom, zatim su poraženi od Osijeka, a u posljednje dvije utakmice slavili su protiv Šibenika na Poljudu i Gorice u gostima.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ove dvije posljednje pobjede ostvarene su u kolovozu, a kako će Hajduk do kraja mjeseca igrati na svom stadionu protiv Slaven Belupa i Rijeke, odnosno u gostima kod Hrvatskog dragovoljca, želja Splićana je osmi mjesec okončati sa stopostotnim učinkom.

  • +13
NK Gorica - NK Hajduk, HT Prva liga, 7.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Slaven Belupo je u četiri odigrana kola osvojio pet bodova, momčad koju vodi trener Dean Klafurić pobijedila je Dinama na Maksimiru na otvaranju prvenstva, zatim je poražena od Lokomotive doma, a u posljednja dva kola upisala je remije s Osijekom u gostima te sa Šibenikom u Koprivnici.

'Uspjeli smo donijeti četiri boda s dva jako teška gostovanja kod Dinama i Osijeka, a isto takvo nas čeka i u Splitu pa su te dvije utakmice putokaz. Hajduk ima svoju kvalitetu, ali mi se želimo pokazati u najboljem mogućem svijetlu. Imamo odličan spoj mladih i starih igrača, jako dobru atmosferu i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu na Poljudu', rekao je stoper Slaven Belupa Tomislav Božić.

Posljednji susret između Slaven Belupa i Hajduka odigran je krajem travnja u Koprivnici, a rezultat je tada bio 1:1.

Glavni sudac utakmice bit će Ivan Bebek iz Rijeke, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Janić iz Iloka, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Ivan Vučković.

  • +7
NK Slaven Belupo - NK Šibenik, HT Prva liga, 7.8.2021. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
NK Gorica - NK Hajduk 1:3 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport