ulaze silni milijuni

Euroliga donijela odluku nakon koje više ništa neće biti isto; šire se na Dubai!

28.11.2023 u 08:47

Bionic
Reading

Mjesecima se govori kako se košarkaška Euroliga proširuje. Naime, iz Grčke stižu informacije da je izglasno kako će Dubai dobiti pozivnicu. Točan datum kad se Euroliga proširije na Ujedinjene Arapske Emirate još nije poznat

Kako je doznao grčki novinar Sotiris Vetakis, svi klubovi-dioničari elitnog europskog natjecanja glasovali su da se DUbi priključi Euroligi i taj prijedlog je prošao. Tu vijest potvrdio je i košarkaški portal Eurohoops.

Tako se polako priprema teren da se elitno europsko natjecanje prošiti na Bliski istok, a razlog je naravno - ogroman novac.

Za očekivati je kako će se Euroliga početi igrati u Dubaiju u sezoni 2025/26. iako je želja mnogih da se to dogodi već sljedeće sezone. Ipak je u igri ogroman novac koji će privući najbolje igrače, a računaju i na neke iz NBA lige.

Očito je da se dogodilo puno obrata u međuvremenu, no nova uprava Eurolige pod predsjednikom Dejanom Bodirogom i izvršnim direktorom Motiejunasom vjeruje da se prilika iz Dubaija ne smije zanemariti.

Glasine govore kako su bogati šeici iz Dubaija spremni odmah u Euroligu ukrcati oko 150 milijuna eura, a kako bi dodatno promovirali novi klub poznato je i da žele organizaciju najmanje dva Final Foura,

Također je od prije poznato kako su najmoćnije tvrtke iz Emirata navodno spremne odmah ponuditi Euroligi 60 milijuna eura godišnje za novi sponzorski ugovor. Neslužbeno se spominje kako bi glavni sponzor mogla postati tvrtka Emirates, svjetski poznati avio prijevoznik iz Dubaija.

A nema sumnje kako će i ugovori koje će nuditi igračima - kako bi ih privukli - biti nekoliko puta veći od onih koje trenutačno imaju. Kako god se okrene, kad Dubai zaigra u Euroligi više ništa neće biti isto.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati