motogp

Epidemija koronavirusa uzrokovala totalni kaos u MotoGP natjecanju; otkazana je i treća utrka

10.03.2020 u 22:03

Bionic
Reading

Utrka motociklističkog Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu SAD-a, koja se od 3. do 5. travnja trebala održati u Austinu, zbog epidemije koronavirusa odgođena je za 15. studeni, priopćili su organizatori...

Nakon utrka za Veliku nagradu Katara i Veliku nagradu Tajlanda, odgođena je i treća ovosezonska trka Moto GP prvenstva i to ona za Veliku nagradu SAD-a koja se vozi u Austinu, Texas.

To znači da bi nova Moto GP sezona trebala početi tek 19. travnja kada bi se trebala voziti trka za Veliku nagradu Argentine. Ipak, sudeći po onome što smo do sada vidjeli i čuli, nije isključeno da i ova utrka kroz nekoliko dana bude odgođena.

Inače, Velikoj nagradi SAD-a odmah je dodijeljen novi termin. Ona će biti održana od 13. do 15. studenog. Podsjetimo, novi termin nedavno je određen i za Veliku nagradu Tajlanda koja je trebala biti druga utrka aktualne sezone. Umjesto toga, bit će održana tek 4. listopada.

Zbog svih tih pomaka će - kako se sada čini - posljednja utrka sezone za VN Valencije, biti održana sedam dana kasnije od predviđenoga, od 20. do 22. studenoga.

Ove zabrane se odnose samo na najbolju, kraljevsku klasu, dok je sezona u Moto 2 i Moto 3 kategoriji počela još u Kataru prošlog tjedna.