IZGUBIO CIJELU OBITELJ

Emotivna večer; preživio dvije avionske nesreće i vratio se košarci

12.11.2014 u 12:37

Bionic
Reading

Američka TV kuća ABC napravila je priču o košarkašu koja je do suza dirnula sve koji su je vidjeli

Naime, 20-godišnji košarkaš Austin Hatch ubacio je sa slobodnih bacanja (prvo je promašio) koš za svoje sveučilište Michigan te je nakon toga zagrilio trenera uz ovacije gledatelja. To nije bio bilo kakav koš jer je Austin Hatch preživio čak dvije avionske nesreće u kojima je izgubio cijelu obitelj. Nakon druge je nesreće bio u induciranoj komi, a nakon što se u potpunosti oporavio dobio je priliku zaigrati za sveučilište Michigan protiv Wayne Statea, koju su dobili 43 koševa razlike, te se upisati u strijelce. Prvo je u zagrljaj otrčao treneru Johnu Beileinu

Hatch je prvu avionsku nesreću preživio 2003. godine, a tada je izgubio majku te brata i sestru. Osam godina kasnije u avionskoj nesreći poginuli su mu otac i maćeha.

'Bio sam milimetar od smrti', kratko je kazao Austin, nekada nadareni košarkaš koji je zbog svojih igara u srednjoj školi dobio stipendiji. Naime, ubacivao je 23 koša uz 9 skokova za srednju školu Canterbury High School iz američke savezne države Indiana. Nedugo nakon što je dobio stipendiju dogodila se druga nesreća. U obje je malenim privatnim avionom pilotirao njegov otac… Međutim, teške ozljede i ležanje u bolničkoj postelji su ga spriječile da ostvari san. Ali taj san je svojom upornošću ipak ostvario. Prvo je preselio u Los Angeles kod ujaka gdje je završio srednju školu, a nakon toga se odlučio vratiti košarci.


'Emocionalna bol nikada neće proći. S vremenom će se gubitak mojih najdražih promijeniti, ali…', kazao je Austin.

O svom košu, koji je mnoge dirnuo do suza, kazao je:

'Još kada sam kao klinac igrao košarku često sam znao odbrojavati vrijeme prije šuta. Brojao bih 5,4,3,2,1 i šutirao te sanjao kako to donosi pobjedu. Iako je očito kako nisam zabio takav šut sa sirenom osjećaj kada sam ubacio slobodno bacanje jednak je, nakon svega što sam prošao', kazao je Austin.