prevelik uteg

Emotivna objava navijača Hajduka: Sve se rasplinulo, ovo je škola i za nas

15.04.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Rezultatski slom Hajduka koji je do prije dva tjedna konkurirao za oba trofeja izaziva brojne navijačke reakcije. Jedna od njih stiže iz Imotskog

Društva prijatelja Hajduka Imotski na Facebooku je objavilo status iz kojeg se jasno vidi koliko je posrtanje Bijelih pogodilo navijače, ali i koliko je jaka navijačka ljubav i ustrajnost da ostanu uz svoj klub. Imoćani staju na loptu i poručuju kako su lekciju naučili i sami navijači.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Simbolično, prid praznim tribinama, bio je to i službeni oproštaj od jedne ere. Ideja da se s povratnicima zapali vatra, da se marketinški ogrije od te vatre, da se, makar kalkulantski, obeća napad na titulu kako bi se razdragana masa sjatila i tako bila vitar povoljan u toj odisejskoj plovidbi ka tituli. Slom te ideje dogodio se i ranije, no kulminirao je, simbolično, porazom od Osijeka na praznom Poljudu.

Nesritna školjka hinila je da nikad euforije nije ni bilo. Kao da tek prije nekoliko tjedana nije gorilo sve u njoj i oko nje u nadi da je to ta godina. Sve se rasplinilo u treptaj oka, i to na način da je dotuklo sve ljude u klubu i oko kluba.

Sada je lako biti pametan šta i kako nije valjalo, ali da je putovanje bilo uzbudljivo – bilo je. Isto tako, da triba stavljati funkcionere iznad kluba – ne triba.

Novo vodstvo triba na stvari gledati trezveno i realno. Bez nepotrebnog dizanja tenzija oko titule koja je, očito, postala prevelik uteg i navijačima i igračima. Zacrtati pravac kojim klub triba ići i relativno ga se pridržavati.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Ovo je i za nas, navijače, škola. I na nama je red da sazrijemo i prikinemo zazivati smjene kod prvih kriza. Od uprave do trenera. Red je za novi start, hladnih glava, očišćenih misli.

Iako se čini, prvoloptaški, da smo siti Hajduka, glad će nastupiti prvog jutra kad osjetimo da postoji nova nada. Rusi znaju reći - 'konji nade galopiraju, ali magarci iskustva idu sporo', al' šta to nama važi kad će srce do nogu potući razum i kad će, u smiraj tekuće i osvit nadolazeće sezone, nada galopirati u srcu svakog onog šta bilu boju nosi. Iskustvo nek' pričeka. There is a light that never goes out', poručili su članovi Društva prijatelja Hajduka Imotski.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport