SP U JIU-JITSU

Emma sjajno predstavila Hrvatsku i uzela svjetsko srebro

29.04.2015 u 10:30

Bionic
Reading

U periodu od 22. do 25. travnja održano je svjetsko prvenstvo u jiu-jitsu pod pokroviteljstvom Jiu Jitsu federacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kojoj je prvi put uspješno nastupila i Hrvatska sa troje predstavnika iz akademije BJJ Mirković

Hrvatsku su predstavljali Ivan Krpelnik, Fabijan Krpelnik i Emma Kamarić koja je ujedno i osvojila srebrnu medalju u iznimno jakoj konkurenciji, sa svjetskom kremom boraca, uz pratnju trenera Bojana Mirkovića i Matije Gazdeka.

Na natjecanju je sudjelovalo 3000 boraca iz cijelog svijeta, a među njima i hrvatski natjecatelji. Samo natjecanje bilo je medijski popraćeno na svim lokalnim televizijskim postajama i jumbo plakatima na putu od Dubaija do Abu Dhabija.

Dana 24. travnja nastupali su naši predstavnici u svojim kategorijama. Ivan Krpelnik stigao je do osmine finala odradivši tri borbe, dok je njegov brat Fabijan nesretno izgubio diskvalifikacijom u prvom krugu natjecanja.

Naša natjecateljica Emma Kamarić osvojila je pažnju svih prisutnih osvojivši srebrnu medalju u svojoj kategoriji. Važnost njenog uspjeha pokazuje činjenica da je Emma u finalu izgubila od protivnice iz Španjolske, koja je imala dvije borbe manje, te je još i greškom organizatora naša natjecateljica odradila dvije polufinalne borbe, jednu više s natjecateljicom koja je ranije izgubila borbu.

Tako se Hrvatska sjajno predstavila na svom prvom nastupu na svjetskom prvenstvu u iznimno jakoj i zahtjevnoj konkurenciji.

Valja napomenuti da Hrvatska ne bi imala svoje predstavnike, da nije bilo pomoći Emminih roditelja koji su osigurali avionske karte, te pomoći Metronet telekomunikacija koji je osigurao smještaj i hranu za naše predstavnike.

Žalosno je što u hrvatskoj jiu jitsu još uvijek nije priznat kao sport, te su se borci za ovakvu svjetsku smotru morali snalaziti plačjući troškove vlastitim sredstvima. I zato hvala obitelji Kamarić te ostalim sponzorima.