TEŠKE OPTUŽBE KURIRA

'Ekstremne skupine bliske HDZ-u žele izazvati kaos u Beogradu!'

06.09.2013 u 10:10

  • +11

Hrvatski reprezentativci održali trening na Marakani

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Guliver/Getty Images - Pixsell

Bionic
Reading

Iako je domaćin u Beogradu poduzeo brojne mjere kako ne bi došlo do i najmanjeg incidenta na kvalifikacijskoj utakmici Srbije i Hrvatske, prema saznanjima srpskog tabloida Kurir, bilo je pokušaja da se na Marakani napravi potpuni kaos. Je li to još jedan pokušaj nepotrebnog dizanja tenzija ovog tabloida?

Veliki neredi i teški incidenti mogući su prije, tijekom i nakon utakmice nogometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske! Iz izvora bliskih sigurnosnim strukturama dviju zemalja Kurir doznaje da će određene ekstremne skupine iz Hrvatske - koje su bliske HDZ-u - napraviti sve kako bi izazvale sukobe na Marakani i oko nje.

Hrvatski ekstremisti to će pokušati učiniti preko struktura u Srbiji kojima bi odgovarao takav incident. Smisao je da se izazovu sukobi s policijom i napravi opći kaos u Beogradu. Direktor srbijanske policije Milorad Veljović izdao je čudno naređenje da se sa sjeverne i južne tribine, gdje su smješteni najvatreniji navijači, sa stuba uklone policajci, a umjesto njih postave redari?!

Pokraj sankcija, koje bi izbacile iz Europe na nekoliko godina sve reprezentativne vrste i klubove, najveću korist imao bi HDZ, kojem kao opozicijskoj stranci u Hrvatskoj odgovara ovakav epilog, piše tabloid Kurir, koji je poznat po tome što često zna prikazati stvari na drugačiji način. Ipak, opreza nikad dosta...

HDZ u takvoj atmosferi jača svoje pozicije, a sukobi na Marakani potvrdili bi njihovu tezu protiv vladajuće koalicije SDP-HNS da sa Srbima nema mira. Interes HDZ-a je da skine aktualnu vlast i zato će pokušati iskoristi nogometnu utakmicu u Beogradu.

Kurir saznaje da je vrh države Srbije operativne podatke o mogućim incidentima dobio od hrvatske strane.

Ima li istine u svemu ovome i kako će na ove teške optužbe reagirati ljudi koji su prozvani u članku, pokazat će vrijeme. Nakon utakmice, koja se igra u petak u 20.45 sati na Marakani, sve će biti jasnije.