dobro su i prošli

Edin Džeko je nakon teškog poraza u očaju zavapio: Ne možemo više ovako...

17.10.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Portugalci su u 8. kolu kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine u Tuzli deklasirani BiH čak 5:0. 'Petarda' je pukla već u prvih 45 minuta susreta, a kapetan 'zmajeva' Edin Džeko s pravom je bio razočaran nakon ovog debakla

Prva dva gola za Portugalce je zabio Cristiano Ronaldo (5. minuta iz penala i 21. minuta), a među strijelce su se potom upisali i Bruno Fernandes (25.), Joao Cancelo (32.) te Joao Felix (43.).

Razočaranje teškim porazom nakon utakmice nije skrivao kapetan 'zmajeva' Edin Džeko.

'Došli smo u takvu situaciju da nam je protiv protivnika kao što je Portugal trebala pobjeda. Utakmica protiv Lihtenštajna nas je zavarala. Kad primiš gol u trećoj minuti noge se same počnu tresti. Prelagano smo primali golove zbog individualnih pogrešaka...', analizirao je Džeko nakon utakmice pa dodao:

'Ne možemo više ovako. Kako je počelo, na kraju smo dobro i prošli. Ova utakmica izborniku može pomoći da u budućnosti vidi što i kako. Protiv ovakvih reprezentacija nije dobro igrati otvoreno, jednostavno im nismo dorasli', rekao je Džeko.

  • +5
BiH - Portugal, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: EPA / Autor: FEHIM DEMIR

BiH još ima teoretskih šansi za plasman na EURO 2024., u posljednja dva kola protiv Luksemburga u gostima i Slovačke doma moraju pobijediti i nadati se dodatnim kvalifikacijama.

'Nije nikad lako kad se izgubi. Jedini put koji nam je ostao je preko dodatnih kvalifikacija. U ostale dvije utakmice nam je ostalo vidjeti na koga se može računati. Valjda ćemo u tom playoffu biti svi kompletni i probat ćemo se plasirati na Euro', zaključio je Edin Džeko.