'bijeli ronaldo'

Dvije velike legende Del Piero i Vieri prisjetile se slavnog 'vatrenog': 'Pa taj se nije umarao, bio je nešto impresivno...'

08.05.2020 u 06:23

Bionic
Reading

Christian Bobo Vieri i Alessandro del Piero s u Instagram javljanju uživo sipali hvalospjeve na račun svojeg nekadašnjeg suigrača Alena Bokšića

Gotovo da i nema većih legendi od Christiana Bobe Vierija i Alessandra del Piera. Talijanski dvojac koji je svlačionicu dijelio u reprezentaciji i Juventusu svakako spada u ono najbolje što je nogomet ponudio u povijesti. Nogometnim fanovima uvijek ih je drago vidjeti, a posebno u ovo doba koronavirusa koji je zaustavio cijeli svijet.

Vieri se javio uživo na svojem Instagramu i kao gosta u to javljanje doveo upravo Del Piera. Njihov šou je trajao nekih pola sata, a u jednom trenutku su se dotaknuli i Alena Bokšića koji je s Vierijem igrao u Juventusu i Laziju, a Del Piero je s njima dijelio svlačionicu u torinskom sastavu.

Bivši vlasnik Lazija Sergio Cragnotti je Bokšića prozvao 'bijelim Ronaldom', a legendarni dvojac koji je s njim igrao je u svojem Instagram javljanju pričao o jakoj Serie A iz 90-ih godina, a taj razgovor nije mogao proći bez Bokšića.

'Tih desetak godina bilo je sjajno, liga je bila puna velikih igrača...', rekao je Vieri, a Del Piero se nadovezao:

'I jakih klubova. Primjer je Lazio kada si ti otišao tamo. U Laziju je bio i Veron, pa Bokšić, uh Bokšić', prisjetio se legendarni napadač Juventusa i skrenuo temu na slavnog 'vatrenog'.

'Sjećaš li se kako je Bokšić bio ogroman?', upitao je Vieri, a Del Piero odgovorio:

'Fizički je bio nehuman. Tako velik i snažan, a tako brz...'

'Da, bio je jako brz. To je bilo neviđeno. I onaj njegov dribling lijevom, pa desnom nogom...', nastavio je Vieri.

'Driblao je sve, ali daj je zabio samo 20 posto šansi koje je imao, mogao je zabiti 1200 golova', komentirao je Del Piero i dobro nasmijao Vierija pa dodao:

'Pa moramo mu naći jednu manu jer je bio impresivan u svemu drugome.'

'Uvijek svima govorim da je Bokšić bio nešto impresivno', nadovezao se Vieri, a Del Piero nastavio s hvalospjevima:

'Mislim da se nikada nije umarao. Jednom sam ga vidio da se oznojio. Nakon 1200 sprinteva, vidiš mu kap znoja.'

'Mamma mia, nevjerojatan tip', zaključio je Vieri, a Del Piero dodao da je Bokšić imao i jaku osobnost.

Bokšić je za Lazio igrao od 1993. do 1996. godine, a u Juventusu je bio u sezoni 1996./1997. pa se potom vratio u Lazio na još tri godine. Vieri je i ranije govorio kako je Bokšić bio 'pravi razarač' i da je jedan od najboljih s kojim je igrao.