euroliga

Dva su kluba i dalje stopostotna, Žižić s 11 koševa sudjelovao u pobjedi kod Albe, a Hezonja pratio novi Zvezdin poraz

21.10.2022 u 23:09

Bionic
Reading

Nakon četiri kola košarkaške Eurolige ostale su samo dvije neporažene momčadi, a to su Fenerbahče i Olympiacos, a slijedi ih pet momčadi koje imaju po tri pobjede

Aktualni europski prvak Anadolu Efes je u neizvjesnoj završnici kao domaćin svladao berlinsku Albu sa 78:74.

Ante Žižić je za istanbulsku momčad igrao 11 minuta te postigao dva koša uz pet skokova. Prošlogodišnji MVP Eurolige Vasilije Micić je sa 20 koševa i 11 asistencija bio najbolji kod Anadolu Efesa.

U berlinskoj momčadi zbog ozljede lista nije bilo hrvatskog reprezentativca Jaleena Smitha, a po 15 koševa su za Albu postigli Tamir Blatt i Yovel Zoosman.

Olympiacos se pobjedom 97:92 na gostovanju kod Baskonije pridružio Fenerbahčeu na vrhu. Turci i Grci su jedine dvije neporažene momčadi do sada.

Jedine dvije momčadi bez ijedne pobjede su Bayern i Crvena zvezda koja je četvrti poraz doživjela na gostovanju kod Real Madrida. Na kraju je bilo uvjerljivih 72:56 za 'kraljevski klub', za koji je Mario Hezonja u 12:25 minuta u igri ostao bez koša uz jedan promašaj za tricu, jedan skok, jednu asistenciju te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Džanan Musa je sa 13 koševa bio najbolji strijelac Reala, a 12 je ubacio Gabriel Deck. Kod gostiju iz Beograda najbolji je bio Benjamin Bentil sa 17 poena.

Standings provided by Sofascore