GONZAGA JE PROŠLOST

Drviš otkrio nove detalje o velikoj Cro Copovoj pobjedi!

13.04.2015 u 12:05

Bionic
Reading

U 'šlageru večeri' UFC-ovog borilačkog spektakla u Krakowu hrvatski borac Mirko Filipović uspješno je odradio revanš protiv Brazilca Gabriela Gonzage te mu se u trećoj rundi tehničkim nokautom 'osvetio' za poraz iz 2007. godine. Stipe Drviš za tportal.hr otkrio je neke nove detalje ove velike pobjede...

Iako je u prvih deset minuta izgledalo kako će pobjeda otići na stranu brazilskog borca, 40-godišnji Filipović pronašao je snage za veličanstveni preokret o kojem će se dugo pričati. Posvjedočio nam je to i Stipe Drviš, koji već par godina odrađuje boksačke treninge s Mirkom, a tijekom borbi sjedi uz njegov kut.

'Znamo da nije izgledalo sjajno u prve dvije runde, ali takav je dogovor bio. Da protivniku prepustimo dominaciju, a da onda u trećoj rundi Mirko krene u 'napad'. Jedino što nije bilo stvar dogovora jest Gonzagin lakat u Mirkovu arkadu', pojasnio je Drviš u razgovoru za tportal.hr, otkrivši nam kako je s nedjelje na ponedjeljak, od umora nakon dugačkog povratka, prespavao 14 sati. Naravno, nakon što je u nedjelju posjetio Gortanovu Uvalu i odradio nekoliko minuta plivanja u hladnom moru.

'Svjesni smo bili da je Gionzaga deset kilograma teži, da je odličan parteraš i da će pokušati dobiti Mirka u klinču na 'podu'. Međutim, isto smo znali da Gonzaga neće imati snage za preostale runde i zato je bilo važno primiriti ga'.

S obzirom da ste već dugo vremena uz Cro Copa, očito ste svjesni njegove snage?


'Naravno. Mislim da Mirko radi više i jače nego ikad. Mislim čak da je i spremniji nego prije. A da bi bio u takvoj spremi, s obzirom na njegove godine, a već je u 41. godini, mora trenirati puno, puno više'.

Kad smo već kod njegovih godina, mnogo se je puta spominjala 'penzija'. Kako Mirko razmišlja po tom pitanju?

'Kao prvo vratit ću se još na njegovo stanje - a ja tvrdim - da uvijek može još bolje. Što se mirovine tiče, pričamo o tome, ali ono što mogu potvrditi jest da Mirko o prekidu karijere ne razmišlja'.

Dobro, ali mnogo smo puta čuli i čitali sugestije kako bi se trebao umiroviti.

'Ja im mogu samo reći da svi uvijek nešto pametuju. Bolje im je da gledaju svoje živote, jer Mirko sâm može najbolje procijeniti koliko još može dati. Baš kao što i svaki od nas zna kakve su nam mogućnosti'.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

'Znam da Mirka boli noga, i da ga smeta ova razbijena arkada. Zasad je dogovor da ne treniramo dok se dobro ne odmorimo, a onda opet, pretpostavljam kroz desetak ili koji dan više, počinjemo sa spartanskim treninzima. No, tko će, kada i gdje biti sljedeći protivnik još uvijek ne znamo. Osim da će Mirko opet u UFC-ov 'kavez'', zaključio je Stipe Drviš.