FA KUP

Drugoligaš kreirao senzaciju; četvrtoligaš izborio okršaj s Manchester Unitedom

16.01.2024 u 23:45

Bionic
Reading

Engleski drugoligaš Bristol City u ponovljenom je dvoboju 3. kruga FA kupa pobijedio West Ham United s 1:0 pred svojim navijačima i tako izborio mjesto među 32 najbolje momčadi u ovom natjecanju.

Tommy Conway je u 3. minuti postigao pogodak za pobjedu 14. momčadi engleskog Championshipa, koja je od 51. minute imala igrača više na terenu, nakon što je crveni karton zaradio Said Benrahama.

Bristol City će u šesnaestini finala igrati protiv pobjednika ponovljenog dvoboja između Nottingham Foresta i Blackpoola.

Luton Town je kao gost svladao Bolton s 2:1 u ponovljenoj utakmici, a u sljedećem krugu će igrati protiv pobjednika ponovljene utakmice između dva premierligaša Crystal Palacea i Evertona.

Četvrtoligaš Newport County je ostvario snove svojih navijača i u reprizi s 3:1 slavio kao gost kod Eastleigh, člana petog engleskog razreda. Newport County će u šesnaestini finala ugostiti Manchester United.

U dvoboju dva drugoligaša Birmingham City je pred svojim navijačima svladao Hull City s 2:1 i tako izborio dvoboj za plasman u osminu finala protiv još jedne momčada iz Championshipa, Leicester Cityja.

Pobjednik u dvoboju Wolverhamptona i Brentforda odlučen je tek u produžetku. Gostujući Brentford je dvaput vodio golovima Collinsa (13) i Maupaya (52), ali su Vukovi dvaput stizali zaostatak zahvaljujući golovima Semeda (36) i Frasera (72). Na kraju prvog dijela produžetka Cunha je postigao pogodak za 3:2 i plasman Wolverhamptona u četvrto kolo u kojem će gostovati kod West Bromwich Albiona.

U srijedu su na rasporedu preostali ponovljeni susreti 3. kola u kojima se sastaju: Blackpool - Nottingham Forest, Bristol Rovers - Norwich i Everton - Crystal Palace.