kako im pomoći?

Dramatičan apel brazilskih nogometaša; zatvoreni su u hotelu sa ženama i djecom: Svi smo tu, situacija je ozbiljna, a mi smo zatvorenici

24.02.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Skupina brazilskih nogometaša koji igraju u Ukrajini apelirala je na svoju vladu da ih evakuiraju iz te zemlje nakon ruskog napada u četvrtak.

U videu snimljenom u hotelu u Kijevu, u kojem se okupilo desetak igrača sa suprugama i djecom, članovi grupe zamolili su brazilske vlasti da ih dođu spasiti.

'Svi smo tu, u hotelu, situacija je ozbiljna, a mi smo zatvorenici u Kijevu i čekamo rješenje za izlazak. U gradu nedostaje goriva, granice su zatvorene, zračni prostor je zatvoren, ne možemo izaći', rekao je Junior Moraes, igrač Šahtara iz Donjecka koji ima i ukrajinsko državljanstvo.

Brazilsko ministarstvo vanjskih poslova kasnije je priopćilo da je veleposlanstvo u Kijevu 'otvoreno i posvećeno zaštiti blizu 500 brazilskih državljana u Ukrajini', no da bi bi se oni na istoku zemlje trebali preseliti u glavni grad Kijev, ako je to sigurno.

Većina nogometaša igra za Šahtar Donjeck, a taj klub ima u svom sastavu ima više od desetak brazilskih igrača, dok Dinamo Kijev također ima jednog Brazilca u svojim redovima.