SAMO ZA TPORTAL

Dražen Besek na vrlo jednostavan način opisao razliku između Dinama i AEK-a

16.08.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Bivši Dinamov igrač, a danas trener Dražen Besek, vrlo je detaljno opisao viđeno s maksimirskih tribina u ogledu Dinama i AEK-a. Nažalost, i poraza Modrih 1:2 u prvoj utakmici trećeg pretkola nogometne Lige prvaka

Nogometaši hrvatskog prvaka poraženi su od grčkog AEK-a 1:2 (1:0) u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, odigranoj u utorak pred 13.311 gledatelja na stadionu Maksimir.

Dinamo je postigao vodeći pogodak u 39. minuti, a strijelac je bio Marko Bulat iz slobodnog udarca s oko 25 metara, kad je pogodio gornji desni kut AEK-ovih vrata. No preokret je uslijedio u drugom poluvremenu. Grčki prvak je do izjednačujućeg pogotka došao u 59. minuti, a strijelac je preciznim udarcem s 14 metara bio Švicarac Steven Zuber. Pobjedu grčkom prvaku donio je u 90. minuti Konstantinos Galanopoulos udarcem sa sedam metara.

Dvoboj je s tribina maksimirskog stadiona pratio i bivši igrač Dinama, danas 60-godišnji trener Dražen Besek.

'U prvom poluvremenu Dinamo je bio jako dobar. I da je realizacija bila bolja, možda bismo se mogli nadati nečem u drugom dijelu. No u drugom poluvremenu vidio se pravi suparnik. Dinamo je pao, ne samo zato što više fizički nije mogao pratiti taj ritam, već su igrači izgubili kontrolu lopte, a Grci su jako dobro počeli kontrolirati, raditi visoki pritisak. I zapravo se vidjelo koliko su Grci dobri', vrlo direktan bio je Besek.

Imao je Dinamo svoje prigode. Pred kraj prvog dijela mogao je povesti 2:0, a i kod 1:1 Emreli je pogodio vratnicu. Dakle pokazao je 'mišiće'.

'U takvim utakmicama moraš iskoristiti i ono minimalno što ti se pruža. Vidjelo se da su to dva podjednaka protivnika, ali ipak je Dinamo u drugom poluvremenu jako pao. Je li tome razlog to što je Ivanušec pao ili ova predugačka pauza bez utakmice, ali Dinamo je definitivno izgubio onaj ritam koji je imao u prvom poluvremenu.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Može li onda takav Dinamo već za četiri dana odigrati puno bolju utakmicu?

'Treba se nadati. Bit će tamo drugačija utakmica. Sigurno je da će glava imati veliku ulogu. Ne smije se dogoditi, odnosno dozvoliti provokacija, a znamo kako se igra u Grčkoj. Dinamo mora biti kompletan u svemu. U fizici, u glavi, u taktici. S time da mora raditi i izmjene da bi se išlo naprijed. Dinamo s izmjenama u drugom dijelu nije išao prema protivničkom golu.'

Uz sve to, posljednjih dana puno se govori o transferima glavnih igrača, poput Josipa Šutala, Ivanušeca, Petkovića, Livakovića. Što je igračima u glavi kada čitaju da ih se prodaje? Kako ih podići u ovom kratkom periodu?

'To su sve igrači koji su naviknuli igrati u tom ritmu. Ali u glavi, kada se vrti transfer, kada se ne zna budućnost, odnosno što će donijeti sutra, treba se koncentrirati i fokusirati na sljedeći posao, sljedeću utakmicu. Nije to lako, ali ovo je natjecanje koje ti donosi jako puno. U tom svemu se negdje vrti i pitanje egzistencije te se teško isključiti iz svega toga. To je test koliko si spreman, koliko si profesionalan, koliko možeš funkcionirati u svemu tome. Ali s druge strane, tu je i protivnik, koji nije iz hrvatske lige, koji dolazi iz Europe, koji je jako puno uložio u igrače koje ne žele prodati, a oni su na istom nivou na kojem su i Dinamovi igrači koje se želi prodati. Tako da je to realan odnos snaga. Tko će biti bolji u uzvratu? Grci imaju prednost, a Dinamo je pred velikim izazovom', zaključio je Besek.

Naravno, svaki pravi sportaš i borac voli izazove. Sad ćemo vidjeti kako će Bišćan pripremiti svoje igrače.

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu 19. kolovoza s početkom u 20.45 sati (MAXSport 1, MAXtv) na AEK Areni u Ateni, gdje će Dinamo morati pobijediti s dva gola razlike za plasman u play-off Lige prvaka, u kojem pobjednika ovog para čeka belgijski Antwerp.

Sažetak dvoboja Dinamo - AEK Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +4
Bakljada Boysa protiv AEK-a Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL