tanki živci

Drastične kazne igračima i klubovima zbog tučnjave na košarkaškom meču Splita i Zadra

20.03.2018 u 20:16

Bionic
Reading

Košarkaš Zadra Preston Knowles prvo se potukao sa Splitovim Pavlom Marčinkovićem, a onda je nokautirao Matu Kalajžića. Bilo je tu potom gužve i naguravanja te su suci isključili čak 14 igrača! Sad je HKS objavio kazne za košarkaše i klubove...

U priopćenju HKS-a vezanom za kazne sudionicima šakačkog obračuna u nedjeljnoj utakmici na Gripama stoji:

>> Totalni kaos na Gripama; potukli se košarkaši Zadra i Splita!

'Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića i Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se KK Split prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja s 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Pavle Marčinković s 5 (pet) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Mate Kalajžić s 2 (dvije) utakmice ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se KK Zadar prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja s 50.000,00 kn.

KK Split - KK Zadar, tučnjava na kraju utakmice, ožujak 2018. Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se igrač KK Zadar Preston Knowles sa 7 (sedam) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Ovim putem također izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport općenito trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i 'fair playa' bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja.'

Autor: youtube

OK, igrači će još nekako i 'preživjeti', Knowles je prošao najgore, odmarat će do doigravanja, čak sedam utakmica. Marčinković će se 'hladiti' pet, a Kalajžić dvije utakmice. Čak ni klubovi, ako se gledaju kazne u nekim drugim sportovima, nisu prošli loše, po 50.000 kuna kazne svaki. I dok u Zadru još i mogu 'otvoriti šampanjac' jer je za njih kazna relativno prihvatljiva, ali Splitu je to doslovno 'pola mjesečnog proračuna', možda i više...