SP ZA NJEGA GOTOV

Drama srpskog košarkaša; pod hitno završio u bolnici, spašavali mu bubreg

31.08.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić, tijekom utakmice s Južnim Sudanom zaradio je jednu nezgodnu ozljedu zbog koje je hitno operiran u Manili i za njega je ovo svjetsko prvenstvo okončano

U duelu ispod koša, pred kraj sinoćnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega.

Procjena sudaca, čak i nakon gledanja snimke je da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao nastaviti utakmicu.

Odmah po izlasku iz igre, Simanić je upućen na hitni prijam bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi tijekom noći pod nadzorom liječnika reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića, bio podvrgnut operaciji.

'Boriša se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su zadržane, ali je nakon operacije završio svoje sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog stožera žele Boriši Simaniću brz i uspješan oporavak', priopćenjo je iz Košarkaškog saveza Srbije.

Prije njega s ozljedama su se suočila još dva igrača Srbije, ali su prema posljednjim informacijama Avramović i Petrušev jučer trenirali sa ostatkom momčadi.

Srbija će utakmicom protiv Italije početi drugi krug natjecanja, a osim sa Azzurrima, Orlovi će snage odmjeriti i s Dominikanskom Republikom.