NEVJEROJATAN RASPLET

Drama na SP-u, cijela Slovenija tuguje

10.02.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Švicarka Wendy Holdener pobjednica je u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu. Velika favoritkinja Slovenka Ilka Štuhec izletjela je u slalomskoj vožnji

Nevjerojatan rasplet gledali smo u ženskoj kombinaciji poslije kojeg su naši susjedi ostali bez postolja. S druge strane Švicarskoj odlazi zlato i srebro, ali ni tamo ne mogu biti u poptunosti sretni, jer im se teško ozlijedila najbolja skijašica Lara Gut.

Bilo je to stvarno lud dan. I prije samog početka prve vožnje oglasila se Lindsey Vonn koja je 'oderala' organizatore koji su skratili spust zbog loše vremenske prognoze te je jasno poručila kako su se time favorizirale slalomašice.

Poslije spusta talijanska skijašica Sofia Goggia bila je vodeća u alpskoj kombinaciji s vremenom (1:16.90). Drugo mjesto držala je Slovenka Ilka Štuhec sa zaostatkom od 12 stotinki sekunde, pa se Slovencima smiješila medalja, a treće i četvrto mjesto pripalo je najvećim domaćim nadama Lari Gut (+0.43) i Michelle Gisin (+0.57).

Prvo su šok doživjeli Švicarci jer se njihova najbolja predstavnica ozlijedila na treningu uoči kombinacijskog slaloma. Zadobila je ozljede glave te je helikopterom prevezena u bolnicu.

Lara Gut

A u slalomu prava drama, na startu su još ostale dvije najbolje iz spusta Štuhec i Goggia, a poredak uoči njihovih vožnji bio je Wendy Holdener, Michelle Gisin (+0,05) i Michaela Kirchgasser (+0,38). I tako je ostalo, jer su Slovenka i Talijanka izletile u slalomu i rastužile svoje fanove. Inače, pobjednica Holdener, jedna od najboljih slalomašica svijeta, u spustu je bila sedma sa zaostatkom od 94 stotinke za vodećom Talijankom, no s odličnim slalomskim nastupom i drugim vremenom preuzela je vodstvo koje je zadržala do kraja te osvojila svoje prvo svjetsko zlato.

Jedina hrvatska predstavnica Leona Popović bila je nakon spusta 33. (+3,72), ali nije završila slalom.