VELIKA POBJEDA

Drama dva Hrvata za finale; odluka pala u tie-breaku trećeg seta

17.06.2017 u 20:31

Bionic
Reading

U hrvatskom polufinalu na tuniru 's-Hertogenboschu Ivo Karlović je svladao Marina Čilića 7-6(4), 5-7, 7-6(2)

Div sa Šalate ispalio je 29 as servisa i završio posao nakon dva sata i 45 minuta igre. Čilić, koji je bio postavljen za prvog nositelja, bio je opasniji na Karlovićev servis tijekom meča, ali Ivo je uvijek izbjegao break osim u drugom setu. U trinaestim igrama prvog i trećeg seta koncentriraniji je bio trenutačno 24. igrač svijeta. Čilić je pogodio 16 aseva uz 6 dvostrukih, piše HRT.

U prvom setu Čilić je imao po jednu "break-loptu" u tri Karlovićeva servis-gema, kod 2-1, kod 4-3 i kod 5-4, no visoki Zagrepčanin je uvijek pogodio prvi servis tako da Međugorac i nije mogao bolje reagirati. U prva četiri poena "tie-breaka" Čilić je izgubio oba na svoj početni udarac i to promašivši forhend i napravivši dvostruku servis pogrešku. Nakon što je stigao do vodstva od 5-2, Karlović nije dopustio da mu ta prednost izmakne. 

I u drugom setu Čilić je osiguravao "break-lopte", imao je dvije vezane u trećem gemu, na drugu se igralo, no Međugorac je promašio forhend passing. Ipak, kod rezultata 5-5 u toj dionici meča Čilić je napokon uspio oduzeti servis Karloviću, povesti sa 6-5, a zatim i odservirati za poravnanje u meču.

Treći je set ponudio najviše uzbuđenja, Karlović je u šestoj igri stigao do svoje prve "break-lopte" koju je Čilić izvukao odličnim servisom, da bi kod rezultata 4-4 Čilić stigao do dvije prilike za oduzimanje servisa. Karlović je prvu spasio volejom, a drugu odličnim drugim servisom u tijelo suparnika. Karlović je mogao završiti dvoboj i prije "tie-breaka" jer je kod prednosti od 6-5 stigao do meč-lopte na servis Čilića. Tada je Čilić iznenadio suparnika izlaskom na mrežu nakon drugog servisa i smečem spasio meč-loptu.

Ipak, u "tie-breaku" je Čilić ponovno loše krenuo, promašio forhend kojim je Karlović stigao do vodstva od 2-0, a zatim je još jednim "mini-breakom" i do velikih 5-1 što nije mogao ispustiti.

Luksembužanin Gilles Muller drugi je finalist, on je u polufinalu svladao drugog nositelja Nijemca Alexandera Zvereva sa 7-6 (5), 6-2.

Omjer pobjeda između Karlovića i Mullera je 1-1. Oba dvoboja igrali su lani i to na teavnatoj podlozi, Muller je pobijedio u polufinalu upravo u 's-Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.