United Cup

Donna Vekić u 2024. krenula teško izborenom pobjedom protiv 544. tenisačice svijeta

01.01.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači i tenisačice prvi su dan 2024. godine započeli svoj nastup na United Cupu u Sydneyu. Prva je u dvoboju protiv Norveške na teren izašla Donna Vekić

Trebao je to biti lagan meč za našu najbolju tenisačicu, Donna Vekić je 23. tenisačica na WTA ljestvici, a s druge strane mreže stajala je Norvežanka Malene Helgo, 544. na svijetu. No, Donna se morala poprilično namučiti za pobjedu 7-5, 3-6, 6-3. Meč je trajao gotovo tri sata...

Helgo je povela 5-2 u prvom setu, a onda je Donna Vekić spektakularno vratila u meč. Uspjela je spasiti dvije set lopte pri rezultatu 5-4 te na kraju izvukla prvi set na svoju stranu nakon čak 81 minute igre.

Na žalost, mukama Donne Vekić tu nije bio kraj jer nije uspjela 'slomiti' žilavu Norvežanku. Baš suprotno, Helgo je i u drugom setu povela 5-2, ali sad nije pokleknula te je na kraju slavila 6-3 za izjednačenje 1-1 u setovima.

Naša je najbolja tenisačica u trećem setu ipak uspjela preokrenuti meč u svoju korist te je na kraju slavila 6-3. Donna Vekić je u ovom meču servirala šest aseva, a Norvežanka niti jedan, uzela joj je Donna četiri puta servis, ali je svoj izgubila tri puta.

Na kraju je Donna Vekić 2024. godinu započela pobjedom, teško izborenom, ali ipak pobjedom...