POVRATAK U FORMU

Donna Vekić preko teniske legende do treće pobjede u nizu

19.03.2014 u 21:26

Bionic
Reading

Donna Vekić uspjela je upisati i treću uzastopnu pobjedu u Miamiju i plasirati se u drugo kolo. U prvom kolu svladala je japansku veteranku Kimiko Date-Krumm sa 7-6, 6-2

Nakon pobjeda protiv Kudrjavceve i Larsson u kvalifikacijama, Donna Vekić nastavila je seriju dobrih nastupa u Miamiju pobjedom u prvom kolu protiv još jedne kvalifikantice Kimiko Date-Krumm.

43-godišnja Japanka je najstarija igračica na WTA Touru i neosporna teniska legenda koja je nekada bila četvrta igračica svijeta. Pri vrhu ženskog tenisa se zadržava punih 20 godina, a čak 26 godina mlađa Vekić svladala ju je u njihovom prvom međusobnom dvoboju sa 7-6(2), 6-2.

Meč je potrajao sat i 40 minuta, a hrvatska tenisačica je u prvom setu uspjela spasiti set loptu kod 5-4 te kasnije dominirati u tie-breaku i sa 7-2 doći do prednosti. U drugom setu Japanka se držala prvih pet gemova, a kod 3-2 propustila je 40-0 na svom servisu, izgubila taj gem i do kraja seta Vekić je dominirala.

Hrvatska tenisačica iskoristila je u ovom meču tri od pet break prilika dok je Date-Krumm iskoristila tek jednu i to za povratak u set u ranoj fazi meča. Vekić će u drugom kolu igrati protiv 28. nositeljice, iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

WTA Miami, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Kimiko Date-Krumm (Japan, Q) 7-6(2), 6-2