slovenac velikog srca

Dončić brutalno zarađuje, ali za ovako skup poklon svima u klubu ima poseban razlog

25.12.2023 u 11:01

Bionic
Reading

Slovenac Luka Dončić odlučio je svim ljudima zaposlenima u klubu Dallas Mavericks uljepšati Božić skupocjenim poklon

Naime, američkim medijima proširila se vijest – i klub Dallas objavio je video na svojim društvenim mrežama – kako je 24-godišnji Slovenac Luka Dončić odlučio baš svim zaposlenim ljudima u klubu, od portira i pomoćnog osoblja pa do suigrača i stručnog stožera, pokloniti električni bicikl tvrtke Mercedes.

Prizor iz Dallasovih prostorija, gdje su bicikli bili parkirani uz crvenu mašu i ime kome pripadaju, zaista se predivni.

Cijena? Između 2500 do 3000 dolara (zavisi od modela, neki koštaju i 4500 dolara!) za svaki bicikli, ali za Dončića, koji je u ljeto 2021. potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 207 milijuna dolara - možda to nije puno. Koliko je ukupno kupio električnih bicikala nije poznato...

Uostalom, njegova godišnja plaća trenutačno iznosi 40 milijuna dolara, a uz to jako dobro zarađuje i od sponzora od kojih je najizdašniji Air Jordan (Jumpman, NIKE).

No, gesta je predivna i Slovenac je još jednom pokazao koliko voli i cijeni klub iz kojeg je prešao u ljeto 2018. iz Real Madrida.

Dallas je objavio video na kojem se vide reakcije suigrača i ljudi iz Dallasa, a neki od suigrača su ga odmah poželjeli isprobati i malo su se provozali.

'Pa to je Mercedes', uskliknuo je trener Dallasa Jason Kidd.

Oduševljeni su bili Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. kao i ostali suigrači koje je ovakav poklon ostavio bez riječi.

'Ovo je sjajno. Bolji poklon nego prošle godine', kazao je Tim Hardaway Jr.

No, nema sumnje da je za Luku Dončića ovaj Božić poseban jer ga je proslavio u društvo svoje dvije najvažnije osobe u životu, zaručnice Anamarie Goltes i kćerke Gabriele koja je na svijet došla početkom prosinca. Ipak je ovo njihov prvi zajednički Božić.