WENGER ŽELI KUPOVATI

Dolaskom Podolskog Arsenal želi privuči još igrača

01.05.2012 u 15:43

Bionic
Reading

Francuski stručnjak na klupi Arsenala Arsene Wenger već je kupio njemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog, no kako sada stvari stoje treneru 'topnika' to neće biti posljednje pojačanje za novu sezonu

Službenom potvrdom transfera Lukasa Podolskog Arsene Wenger je započeo slaganje momčadi za narednu sezonu, a njegove nove 'mete' su branič Ajaxa Jan Verthongen i veznjak Rennesa Yann M'Vila

Kao dio nastojanja da nagovori kapetana i najboljeg strijelca momčadi i Premiershipa Robina Van Persieja da potpiše novi ugovor s 'topnicima', menadžer Arsene Wenger želi značajno ojačati momčad koja bi se naredne sezone predvođena nizozemskim napadačem mogla konačno boriti za trofeje.

Dovođenje Podolskog trebalo bi rasteretiti Van Persija u napadačkom dijelu momčadi, a s po još jednim pojačanjem u svakoj liniji Wenger je na pravom putu da uvjeri kapetana da će u narednoj sezoni Arsenal biti znatno konkurentniji.

Dugo već Wenger prati kapetana Ajaxa, belgijskog braniča Jana Verthongena koji bi se sada rado pridružio reprezentativnom kolegi Thomasu Vermaelenu u obrani 'topnika', premda su za njega interes pokazali i Manchester United i Newcastle. Verthongen ulazi u zadnju godinu ugovora s 'kopljanicima' pa niti odšteta ne može biti previsoka.

Osim njega, Wenger je 'bacio oko' i na defanzivnog veznjak Rennesa Yanna M'Villu koji je ove sezone zablistao u Le Championnatu te izborio svoje mjesto na popisu francuskog izbornika Laurenta Blanca.

Za 21-godišnjaka se zanimaju Manchester United i Liverpool, no strateg Arsenala se nada će upaliti njegove francuske veze te da će osigurati usluge M'Vile koji bi momčadi s Emiratesa donio prijeko potrebnu čvrstinu u veznom redu.