ODLAZI S RUJEVICE?

Dok Dinamo kalkulira, jedan od najvećih hrvatskih talenata mogao bi u inozemstvo

01.07.2023 u 19:18

Bionic
Reading

Napadač Rijeke Matija Frigan (20) karijeru bi mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. Klub koji se natječe u MLS ligi, New York City navodno je u završnim pregovorima te bi igrač, kojeg se u prethodnom periodu povezivalo sa zagrebačkim Dinamom, mogao preseliti u MLS.

Matija Frigan iza sebe ima izvrsnu sezonu u dresu Rijeke. U 32 utakmice zabio je 15 golova, a takav učinak zanimljiv je mnogim klubovima. Između ostalih i zagrebačkom Dinamu.

I nije tajna da su Bišćan i društvo željeli Frigana vidjeti u modrom dresu, no iznos kojeg je Rijeka tražila Zagrepčanima je neprihvatljiv. Podsjetimo, zimus ga je Rijeka puštala za tri milijuna eura, uz 'dodatak' od tri Dinamova igrača. Međutim, tada se to nije realiziralo, a sada je Friganu cijena poskočila do nekih 5, 6 milijuna eura.

I dok se Modri možda i dvoume, čini se da su dobili opasnog konkurenta. Jer Frigana želi klub iz američkog MLS-a, New York City.

Treba spomenuti da se Frigana povezivali i sa škotskim velikanom Glasgow Rangersom, no konkretnih pregovora nije bilo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Osim za Rijeku, Frigan je ranije nastupao za Hrvatski dragovoljac i Orijent i standardni je član mlađih reprezentativnih selekcija.

O kakvom se potencijalu radi dovoljno govori činjenica da je ovaj 20-godišnjak među 100 nominiranih igrača za nagradu 'Golden Boy', koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču Europe.