BRAZILAC ZAMJENA ZA HRVATA

Dok Ancelotti u superlativima govori o Modriću, Real mu radi iza leđa

04.02.2024 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon utakmice protiv Getafea, Carlo Ancelotti igru Luke Modrića opisao je kao - savršenu. No, isto tako talijanski trener vrlo je iskren kada kaže da mu je teško sastavljati momčad, jer na raspolaganju ima pregršt klasnih igrača

'Jako je teško ostavljati na klupi profesionalce koji treniraju i rade dobro, te koji su ozbiljni i motivirani', izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu upitan koliko mu je teško izostaviti Modrića.

Modrić, 38-godišnji vezni igrač, u četvrtak je odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi od 2:0 nad Getafeom. Ancelotti ga u prethodne dvije prvenstvene utakmice s Almerijom i Las Palmasom nije bio poslao niti na zagrijavanje.

'Posebno mi je teško ne stavljati u igru igrače koji su ovdje obilježili jedno razdoblje, i koji ga nastavljaju obilježavati', rekao je Ancelotti.

'Kome je teže donositi takve odluke nego meni, koji sam zahvalan Luki na svemu što je napravio tijekom mog boravka ovdje. Iznimno mi je stoga teško i komplicirano. Osobno mi je najteže. U sportskom smislu i ne jer mi je posao donositi takve odluke, ali kao osobu me jako pogađa', dodao je.

Sve to dokaz je kako Talijan doživljava našeg nogometaša, ali i jasno sugerira da će takvih situacija biti sve više i više. A sigurni smo da Modrićev motiv nije sjediti na Realovoj klupi samo da bude igrač najvećeg kluba na svijetu.

Naravno, Luka je svoju odluku navdono već donio. Odnosno oni želio ostati u Realu, ali Perez je pokazao da za njega - legende ne znače previše. Sjetimo se samo Raula, Casillasa, Ramosa...

Dodatni problem mogao bi nastati ovog ljeta, jer raspisali su se Španjolci da u Realu već traže novog, mlađeg igrača, koji bi bio Modrićev nasljednik.

I isti izvori tvrde da zamjenu našli u Brazilcu Bruni Guimarãesu. Riječ je o 26-godišnjem veznjaku, koji trenutno nosi dres Newcastlea.

Dovođenje Guimaraesa sigurno neće biti jeftina opcija za popularne Los Blancose jer u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od čak 115 milijuna eura.

Nakon što je došao među Svrake iz Lyona Brazilac je na sebe skrenuo pozornost, postao je i reprezentativac svoje zemlje i sigurno bi bio dostojna zamjena za Modrića.

Ono što je također jako važno za Real, Guimaraesa nije ponijela slava, 26-godišnjak je i dalje skroman, ponizan te maksimalno profesionalan, nimalo sklon incidentima van terena.

Zanimljivo da je njegov otac i dalje taksist, bez obzira što može voditi miran i lagodan život. Upravo zbog broja očeva taxi vozila (39), odlični veznjak isti i nosi na svom dresu.