BEZ VELIKE MUKE

Dodig za 52 minute riješio hrvatski dvoboj

04.02.2015 u 20:20

Bionic
Reading

Ivanu Dodigu trebale su samo 52 minute za pobjedu 6-2, 6-3 nad Matom Delićem u 1. kolu 10. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa

Iako je najavio da će imati težak posao protiv Mate Delića, Ivan Dodig se nije morao pretjerano namučiti za pobjedu nad 21-godišnjim Kaštelaninom.

'Rekao sam da će biti teško ako se Mate ustane na dobru nogu. Na moju sreću nije se ustao na tu dobru nogu. Odigrao sam kako sam taktički i poželio. Pokušao sam usporiti igru, jer znam da Mate više voli kad se igra u tempu. Generalno mislim da Mate može pružiti puno bolju igru i da on to danas nije pokazao', rekao je Ivan Dodig, a njegove je riječi potvrdio i Mate Delić.

'Loše sam ušao u meč, nisam osjećao loptu. Ivan mi nije dao da uđem u ritam. Užasno loše sam odigrao ovaj meč. Odavno nisam odigrao ovako loše', iskren je bio Delić.

Dodiga u 2. kolu čeka Španjolac Marcel Granollers koji se u Zagreb vratio nakon 2011. godine i u 1. kolu u dva seta (6-2, 7-6) bio bolji od zagrebačkog finaliste iz 2013. Austrijanca Juergena Melzera. Upravo te 2011. Dodig je pobijedio Granollersa na putu do svog jedinog pojedinačnog ATP naslova u karijeri.

'Čeka me fizički puno zahtjevniji meč protiv suparnika koji igra slično kao i ja. I on je jako dobar u paru, zna sve i nema nekih slabosti i koji je zadnjih pet, šest godina uvijek u Top 50. Nadam se da ću uz pomoć publike na domaćem terenu ponoviti pobjedu iz 2011. I ja i on smo puno bolji igrači nego što smo bili tada, tako da će biti zanimljiv meč', zaključio je Dodig koji će protiv Granollersa igrati u četvrtak od 17 sati.