ATP Eastbourne

Dodig i Krajicek razbijaju konkurenciju; izborili su finale parova u Eastbourneu

29.06.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig sa svojim je partnerom Amerikancem Austinom Krajicekom produžio niz pobjeda na 13. Dečki su u polufinalu ATP turnira u Eastbourneu slavili 7-5, 4-6, 10-7 protiv Australaca Matthewa Ebdena i Johna Patricka Smitha

Dodig i Krajicek su prije 19 dana osvojili Roland Garros, prošloga su tjedna podigli pobjednički pehar u londonskom Queen's Clubu, a odličnu su formu na travnatoj podlozi potvrdili i u Eastbourneu.

U prvom setu Dodig i Krajicek su bili u zaostatku 3-5, ali su uspjeli osvojiti četiri uzastopna gema za preokret. No, u drugom setu nisu uspjeli nadoknaditi "break" zaostatka nakon gubitka servisa kod rezultata 1-1 pa je o pobjedniku odlučivao produženi "tie-break". U toj odlučujućoj igri Dodig i Krajicek su bili u stalnoj prednosti i riješili ju u svoju korist 10-7.

Za Dodiga će finale u Eastbourneu biti jubilarni 50. u konkurenciji parova na ATP Touru. Dosada je osvojio 23 naslova uz 26 poraza u finalima.

Dodig i Krajicek bi u finalu mogli igrati protiv olimpijskih pobjednika iz Tokija otprije dvije godine Nikole Mektića i Mate Pavića koji će u drugom polufinalu za suparnike imati Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.