pogledajte golove

Dobili smo najbolju momčad kola; Osijeku uspjelo ono što nije nikome ove sezone!

19.02.2024 u 11:19

Bionic
Reading

U najboljoj momčadi kola 23. kola SuperSport HNL-a našla su se šestorica igrača Osijeka

Po izboru SofaScorea među najboljih 11 igrača u 23. kolu SuperSport HNL-a našli su se očekivano Ramon Mierez, Darko Nejašmić i Petar Pušić, ali i gotovo cijela zadnja linija; Slavko Bralić, Andre Duarte i Šime Gržan.

Što se ove sezone tiče to je apsolutni rekord jer dosad je od vodećih klubova rekorder bio Hajduk koji je u 5. kolu imao petoricu igrača u idealnoj momčadi.

Taj podatak dovoljno govori kakvu je utakmicu na Opus Areni odigrao Osijek u uvjerljivoj 3:0 pobjedi nad Goricom.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Treba reći kako je Osijek sva tri gola dao u nastavku, a mini-golijada počela je u 50. minuti kad je zabio Argentinac Mierez za svoj deseti gol ove sezone u SuperSport HNL-u. Već 13 minuta kasnije bilo je 2:0 nakon sjajnog gola Petra Pušića s ruba kaznenog prostora i briljantnog dodavanja Darka Nejašmića. Za konačnih 3:0 zabio je Ladislav Almasi kojem je to bio prvijenac u dresu Osijeka.

No, vijest kola svakako je povratak u momčad Hajduka napadača Marka Livaje koji je na gostovanju kod posljednjeplasiranog Rudeša zabio u 47. minuti za 1:0 i odigrao je jako dobro utakmicu što mu je osiguralo mjesto među najboljih 11 s prosječnom ocjenom 8,6. Pred kraj utakmice pobjedu Hajduku potvrdio je golom Leon Dajaku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Među najboljih 11 završio je i napadač Rijeke Marko Pjaca koji se preporodio otkad se vratio u hrvatski nogomet. Usprkos tome što nije zabio pokazao se kao vrhunski asistent čemu svjedoči i prosječna ocjena 8,8!

Nogometaši Rijeke su upisali novu pobjedu te su se učvrstili na samom vrhu ljestvice, ovaj put su na svojoj Rujevici svladali Lokomotivu s 4:0.

Uvodna dva gola zabio je Bruno Bogojević (zasluženo je uvršten u momčad kola s najvećom ocjenom!), na 3:0 je odličnim udarcem povećao Veldin Hodža, a u 86. minuti za konačnih 4:0 zabio je Alena Grgića u 90. minuti.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kako idealna momčad kola izgleda pogledajte u prilogu uz detaljan prikaz i statistike OVDJE.