ATMOSFERA NIJE PATILA

Dinamovci i nordijske zvijezde razgalili srca Vukovaraca

29.12.2014 u 23:17

  • +12

Humanitarna utakmica MNK Futsal Dinamo - Nordic Stars

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Bio je to još jedan spektakl u režiji Futsal Dinama, a kojem su se u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za Udrugu Sv. Vinka Paulskog iz Vukovara, koja pomaže sugrađanima slabijeg imovinskog statusa i obiteljima s više djece, priključili igrači Nordic Starsa. Istina, dinamovci su porazom zaključili sezonu, gosti su slavili 6:4, no nakon ovog dvoboja iz Draženove dvorane nitko nije otišao žalostan

Futsal Dinamo je u završnoj utakmici u 2014. naletio na najjačeg protivnika u svojoj mladoj povijesti i upisao prvi poraz rezultatom 4:6 (za Dinamo su zabili Franja, Grgić, Šokota i Zorić).

'Realno, oni su klasu i pol iznad nas. Iako nisu sasvim uigrani, pokazali su individualnu kvalitetu, a nama ostaje zadovoljstvo što smo uspjeli rezultatski zakomplicirati utakmicu', rekao je Dinamov trener Mate Čuljak i čestitao svom kolegi na protivničkoj klupi, također velikom dinamovcu Mići Martiću

Martićeve 'nordijske zvijezde' dobile su velik pljesak oko 2.500 navijača nakon dvoboja, a unatoč smanjenju broja gledatelja u odnosu na prošle utakmice - atmosfera nije patila.

Dapače, početkom drugog poluvremena BBB-ovci su gotovo pola sata bez prestanka (u tom razdoblju Dinamo je povezao dva gola i došao na 4:4) pjevali 'Moju domovinu' te tako oduševili i goste s europskog sjevera, kao i više od 100 gostiju iz Vukovara.

Većina od 130 Vukovaraca bili su mladi igrači, njih oko 80, koji su odigrali niz prijateljskih ogleda protiv svih Dinamovih selekcija. I oni su zaslužili biti dijelom ovog spektakla u Ciboni. Najvažnijim dijelom.

Moja domovina obilježila je božićni štimung u Ciboni