MODRI ZNAJU KAKO S NJIMA

Dinamova sjećanja na suparnike su lijepa, ali i nostalgična: tko je sve igrao, tko ga je vodio...

01.09.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su protiv suparnika u grupnoj fazi Konferencijske lige odigrali ukupno šest službenih utakmica i u njima ostvarili pet pobjeda uz jedan poraz uz ukupnu gol-razliku 13-2

Dinamo je protiv kazahstanske Astane već igrao ove sezone u drugom pretkolu Lige prvaka i slavio s ukupnih 6-0. U prvoj utakmici u Zagrebu bilo je 4:0 za tadašnje izabranike Igora Bišćana uz 'hat-trick' Luke Ivanušeca i pogodak Darija Špikića, da bi hrvatski prvak u uzvratu slavio 2:0 autogolom Maročkina i pogotkom Antonija Marina.

Dakle, lako je uočljivo tko je bio glavni akter te priče, posebno zagrebačke. A sada je Jakirović dobio momčad i bez Ivanušeca, ali i Josipa Šutala te vratara Livakovića.

Dinamo je Astanu izbacio i u pretkolu Lige prvaka u sezoni 2018./2019. s ukupnih 3:0. U Astani je bilo 2:0, a u Maksimiru 1:0.

U istoj sezoni Dinamo je zaigrao u grupnoj fazi Europske lige, osvojio prvo mjesto u svojoj skupini te u šesnaestini finala svladao Viktoriju Plzen s ukupnih 4:2.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U Češkoj je domaća momčad slavila s 2:1, a u uzvratu Dinamo došao do pobjede 3:0 u kojoj su strijelci bili Mislav Oršić, Emir Dilaver i današnji kapetan Bruno Petković. Momčad koju je vodio Nenad Bjelica u osmini finala je poražena od Benfice tek u produžetku uzvrata u Lisabonu.

Dinamo će protiv kosovskog prvaka Ballkanija prve službene utakmice odigrati u grupnoj fazi Konferencijske lige.