sve je dogovoreno

Dinamo uoči drugog pretkola Lige prvaka baš u Omoniju prodaje veliku zvijezdu; krilni napadač pojačava idućeg protivnika Modrih

14.07.2021 u 17:36

Bionic
Reading

Dinamo će u ciparsku Omoniju prodati Iyayija Atiemwena za kojeg na Maksimiru jednostavno više nema mjesta

Dinamo je pred novim izlaznim transferom. Nigerijac Iyayi Atiemwen je pred potpisom za ciparsku Omoniju s kojom Modri igrau u drugo pretkolu Lige prvaka, piše Germanijak, a tekst potpisuje donedavni glasnogovornik Dinama Alen Lesički koji je dobro upućen u zbivanja na Maksimiru.

Sve je navodno dogovoreno i desno krilo Dinama će se ovih dana priključiti svojoj novoj ekipi u koju će prvo otići na posudbu, a onda će ciparski sastav imati i pravo otkupa njegovog ugovora koji ga za Dinamo veže iduće dvije i pol godine. Naravno, Atiemwen neće imati pravo nastupiti u međusobnim utakmicama ova dva kluba u drugom pretkolu Lige prvaka.

Dinamo će tako malo rasteretiti i budžet i svlačionicu jer Beli, kako su ga zvali u Gorici i Zagrebu, bi ove sezone jednostavno teško došao do minutaže. Na njegovoj poziciji igra odlični Kastrati, a mogu ju pokriti i Šaranić, Tolić, Menalo, Špikić i Ćuže. Gužva je jednostavno prevelika pa je Atiemwen prvi s tog popisa koji će napustiti Maksimir, a nije isključeno da to napravi i još netko od spomenutih.

Podsjetimo. Atiemwen je u HT Prvu ligu stigao iz Rizespora kao besplatan igrač, a onda je u dresu Gorice oduševio svojim nastupima. U jesenskom dijelu je u 17 utakmica zabio sedam golova i upisao četiri asistencije što mu je donijelo 2.6 milijuna eura vrijedan transfer u Dinamo.

Na Maksimiru nije nastavio s jednakom formom pa je do kraja sezone zabio samo jedan gol. U idućoj sezoni je na zimu otišao u Lokomotivu, a onda se prošle sezone vratio na Maksimir no i dalje nije dostigao formu iz Gorice. Ipak, Modrima je donio važna tri boda golom protiv Wolfsbergera u minimalnoj pobjedi u slupini Europske lige na Maksimiru. Sada će sreću potražiti na Cipru.