pretkolo lige prvaka

Dinamo saznao protiv koga igra u Europi, velike zasluge za to ima i hrvatski vratar

19.07.2023 u 20:32

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će s prvakom Kazahstana Astanom u drugom pretkolu Lige prvaka

Astana je, nakon 1:1 iz prve utakmice, u uzvratu u Tbilisiju pobijedila Dinamo s 2:1 i prošla dalje.

Gruzijski klub je poveo golom Gvinejca Ousmanea Camare u 22. minuti, ali je kazaški klub napravio preokret početkom drugog dijela. Prvo je na 1:1 poravnao Abzal Bejsebekov u 50. minuti, a samo minutu poslije Gambijac Dembo Garboe je donio pobjedi Astani.

Za Astanu je vrhunski branio hrvatski vratar Josip Čondrić koji je dio karijere proveo u hrvatskim prvoligašima Rudešu i Istri, a cijeli susret odigrao Marin Tomasov.

Prva utakmica igrat će se 25. ili 26. srpnja na Maksimiru, a uzvrat tjedan dana kasnije. Dinamo se već jednom susreo s Astanom u kvalifikacijama za Ligu prvaka, 2018., kada je Dinamo prošao s 2:0 i 1:0.

Za veliku senzaciju se pobrinuo prvak Farskih otoka Klaksvik koji je usred Budimpešte pobijedio Ferencvaroš s 3:0 golovima Frederiksberga (8-11m, 32) i Kassija (45+1). U prvoj utakmici nije bilo golova, a u uzvratu je klub iz Farskih otoka u prvom poluvremenu zabio tri gola i napravio najveći klupski uspjeh te male otočne zemlje.

Dalje je prošla i ljubljanska Olimpija koja je s 2:1 slavila kod latvijske Valmiere i tako potvrdila pobjedu od 2:1 sa svog stadiona Stožice. Za Olimpiju je do 64. minute igrao Ivan Posavec.

Azerbajžanski Qarabaq je kod kuće s 4:0 slavio protiv Lincolna iz Gibraltara nakon 0:0 iz prve utakmice.