Velike promjene

Dinamo pronašao zamjenu za Dominika Livakovića; prvi golman Modrih napušta Maksimir, a stiže senzacija iz susjedstva

05.05.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Dinamo je zamjenu za Dominika Livakovića pronašao u FK Sarajevu iz kojeg želi dovesti Vladana Kovačevića čija je cijena prema Transfermarktu 800.000 eura

Dominik Livaković sve je bliže odlasku iz Dinama. Sve su češće glasine kako će ovog ljeta napustiti Maksimir, a Dinamo je od Rijeke za svaki slučaj već kupio Ivana Nevistića za kojeg je izdvojeno milijun i pol eura, a mediji u BiH sada pišu kako tu neće stati.

Prema pisanju SportSport.ba, 23-godišnji vratar FK Sarajeva Vladan Kovačević našao se na meti Dinama koji ga želi dovesti već ovog ljeta. Kovačević je ove sezone u 35 utakmica primio tek 25 golova i čak 13 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom i time privukao brojne klubove među kojima je i zagrebački Dinamo.

Modri još dogovaraju detalje ovog posla, ali mediji u BiH pišu kako će se vjerojatno sa Sarajevom naći na cijeni od oko 400.000 eura uz određeni postotak od idućeg transfera. Ako je ova vijest istina i ako se realizira ovaj transfer, to bi značilo da Livaković vjerojatno napušta klub.

Kovačević je karijeru počeo u Sarajevu, ali pravu priliku u seniorskoj ekipi dobio je 2018. godine kada se vratio s posudbe iz Mrkonjić Grada. Sa Sarajevom je osvojio dvije titule prvaka i jedan Kup, a ove sezone ima priliku osvojiti duplu krunu. Prema Transfermarktu vrijedi 800.000 eura i ima ugovor s bosanskohercegovačkim velikanom do 2024. godine.