SuperSport HNL

Dinamo na teškom gostovanju bez Petkovića, 'lokosi' u Varaždinu; evo gdje gledati utakmice

21.10.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Subotnji program 12. kola SuperSport HNL-a otvaraju Varaždin i Lokomotiva (16 sati, MAXSport, MAXtv), a na teren će potom istrčati Gorica i Dinamo (18.10 sati, MAXSport, MAXtv)

Subota nam donosi dva zanimljiva susreta 12. kola SuperSport HNL-a. Prvo na teren izlaze Varaždin i Lokomotiva (16 sati, MAXSport, MAXtv), a potom će u Velikoj Gorici snage odmjeriti Gorica i Dinamo (18.10 sati, MAXSport, MAXtv).

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA (16 sati, MAXSport, MAXtv)

'Naše utakmice s Lokomotivom su uvijek zanimljive, a posebno je zanimljiva bila posljednja koja je završila 3:3. Zadnje dvije utakmice na našem terenu nismo ih pobijedili, susreti su završili 0:0, tako da je želja da ih ovaj puta pobijedimo', rekao je trener Varaždina Mario Kovačević koji neće moći računati nekoliko važnih igrača:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Stanje nije idealno, imamo problema s napadačima. Vukušića neće biti dulje vrijeme, Brodića neću moći koristiti najmanje mjesec dana, dok je Šego ovaj tjedan počeo s treninzima. Znamo da ga nije bilo mjesec dana i vidjet ćemo koliko ću moći računati na njega. Zbog žutih kartona izostat će Jelenić, ali na stoperskim pozicijama imamo rješenja. Ba je počeo trenirati tako da je i on u kadru. Belcar je jučer bio na treningu, Škaričić je na žalost bolestan i jučer ga nije bilo na treningu, ali se nadam da će se oporaviti, dok Vukčevića, Elezija i Mitrovskog nisam vidio desetak dana, a nadam se da će se vratiti zdravi i da će konkurirati za subotnje nadmetanje.'

O Lokomotivi Kovačević imao samo riječi hvale.

'Lokomotiva uvijek igra nogomet, ove godine su se pojačali, spoj su mladosti i iskustva i imaju dobro balansiranu momčad. Međutim, gledamo sebe i siguran sam da ćemo dati sve od sebe pred našom publikom i tražiti pobjedu', zaključio je trener Varaždina.

Lokomotiva je u posljednjih pet utakmica ostvarila tri pobjede, remi i poraz od Hajduka, ali trener Silvijo Čabraja svjestan je da u Varaždinu neće biti nimalo lako.

'Varaždin je jako dobra ekipa satkana od iskusnijih i mlađih igrača. Igraju moderan nogomet i sigurno da je pred nama vrlo teška i zahtjevna utakmica', kaže Čabraja i dodaje:

'Što se tiče kadra, Duje Čop i Mudražija imaju malih problema s ozljedama, svi ostali će sigurno konkurirati u kadru za subotnji ogled.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

GORICA - DINAMO (18.10 sati, MAXSport, MAXtv)

Dinamo je do sada protiv Gorice odigrao 21 utakmicu i niti jednom nije izgubio. 'Modri' imaju 17 pobjeda uz četiri remija, ali u posljednjih pet međusobnih utakmica su slavili samo dvaput. Uz tri remija... Realno, nije Dinamo ni ranije bio uvjerljiv u Turopolju, dva je puta minimalno slavio 1:0 uz golove u posljednjim trenucima utakmice.

'Svi su zdravi, jedino što s Petkovićem nećemo žuriti. Kad procijenimo da je spreman, kad ne bude posljedica na mišiću, onda će igrati. Neću forsirati kao prije derbija, izvukli smo pouke', rekao je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'I ja sam kriv zbog ozljede Petkovića, što sam ga pustio da nezaliječen igra protiv Hajduka. Napravio je sve testove prije nego što je otišao u reprezentaciju. Bilo mu je tada bolje. Zato kažem, nećemo sad forsirati, nema smisla jer možemo ga samo izgubiti na dulje razdoblje.'

Neće Jakiroviću biti lako protiv svoje nekadašnje momčadi...

'Samo smo jednom pobijedili Goricu u zadnje četiri utakmice. Maksimalno ozbiljno pripremali smo se tijekom reprezentativne pauze. Igramo s jednom kompaktnom momčadi, koja je pokazala da može svima napraviti probleme. Još su se nadogradili dolaskom Jeličića, blizu su i europskim mjestima, oni traže svoje šansu, bez velikog pritiska. Sve što naprave njima je plus, a mi moramo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu. Zato smo se ozbiljno pripremali', zaključio je Jakirović.

Trener Gorice Dinko Jeličić je optimističan.

''Svi znamo kvalitetu Dinama. Niz godina su najbolji u Hrvatskoj i ovoj sezoni su legitimni kandidat za naslov prvaka. To su zapravo najlakše utakmice za pripremu jer u njima ne možeš puno izgubiti ali s druge strane možeš puno dobiti. Vjerujem da možemo namučiti Dinamo i doći do nekih bodova', kaže trener Gorice uz napomenu:

'Svaka je utakmica za sebe, ali lijepo bi bilo vidjeti dvije u nizu bez poraza protiv Dinama. To će nam dati i samopouzdanja. Idemo se pofajtati s Dinamo, pa vidjeti što će biti.'

  • +15
Lokomotiva - Gorica, 11. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Standings provided by Sofascore