MAKSIMIR SPREMAN

Dinamo hvata još osam europskih utakmica

03.08.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Pred Dinamom i rasprodanim Maksimirom večeras (20.45) je na rasporedu uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka protiv Helsinkija, u kojemu 'modri' mogu izboriti još barem osam europskih dvoboja u ostatku sezone. Ostati na kolosijeku za Ligu prvaka i osigurati Europsku ligu kao utješnu nagradu

Pukki, Zenelli, Riihilahti..., teško da ste za imena Helsinkijevih zvijezda uopće čuli do prošloga tjedna, a i danas vam vjerojatno malo znače. Nadamo se da će tako ostati još barem jedan dan, a Dinamove prezentacije iz uvoda u sezonu sugeriraju da bi tako trebalo i biti. Jedina zvijezda, 40-godišnji Litmanen, ozlijeđena je i ostala je u Finskoj.

Jurčićeva mašinerija još nije podmazana, ali je krajnje svrsishodna. Presing i vrlo solidna realizacija za ovu su fazu Europe dostatni, a podatak da je Kelava u pet dvoboja primio samo jedan gol (pacerski, ali zbog nesnalaženja na umjetnoj travi) samo pojačava optimizam. S obzirom na rezultat prvog dvoboja (2:1), Dinamo će sigurno proći ako ne primi barem dva gola.

Dinamov udarni sastav (Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Leko, Badelj, Alispahić, Sammir - Krstanović, Beqiraj) je standardiziran, a priliku očekuju Rukavina, Cufre, Kovačić i Tomečak. Upravo tim redoslijedom, takva je danas hijerarhija.

Možda najveći fokus bit će na Sammiru. Brazilski dizelaš je ušao u pravi ritam, zabio dva lijepa gola u dvije utakmice i upravo je on igrač od kojeg se očekuje da uvede Dinamo u elitu. Badelj i Vrsaljko uopće ne zaostaju, ali kada je Sammir moćan, Dinamo uvijek izgleda jako dobro.

Tribine će biti pune, atmosfera će po svemu sudeći opet podsjećati na NBA (malo skandiranja, više hrenovki) i već do ponoći po gradu bi se trebalo pričati samo o ždrijebu u petak i zadnjoj stepenici uoči već pomalo mitske Lige prvaka. Svi u klubu kažu da su spremni, neka to i pokažu.

Bilo je drame, ali Dinamo je neokrznut prošao Helsinki