velik je to teret

Dijete je Chelseaja, a sad je za 70 milijuna eura stigao na Old Trafford i uzeo legendarnu 'sedmicu'

05.07.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Sad je i službeno, engleski reprezentativni veznjak Mason Mount (24) koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Chelseaju potpisao je petogodišnji ugovor s Manchester Unitedom

Mason Mount (24) je gotovo čitav svoj život bio član Chelseaja u koji je stigao sa šest godina, no preselio je na Old Trafford u transferu vrijednom čak 70 milijuna eura.

Mount je osmi igrač koji je u ovom prijelaznom roku napustio Chelsea! Prije njega su četvorica završila u Saudijskoj Arabiji - N'Golo Kante, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly i Hakim Ziyech, naš Mateo Kovačić prešao je u Manchester City, Cesare Azpilicueta odlazi u Inter kao slobodan igrač, a Kai Havertz je potpisao za Arsenal.

Nakon 18 godina na Stamford Bridgeu, Mount karijeru nastavlja u Manchester Unitedu, a na društvenim se mrežama oprostio od Chelseaja.

'Ovo vas možda neće iznenaditi, ali to ne čini ništa lakšim objaviti da sam odlučio napustiti Chelsea', napisao je Mount te dodao:

'Znam da se nekim ljudima ova odluka neće svidjeti, ali osjećam da je to ispravna odluka u ovom trenutku moje karijere.'

Mount je u Chelsea stigao 2005. godine kada je imao svega šest godina i do sada je u dresu 'bluesa' upisao 195 nastupa i postigao 33 gola uz 37 asistencija. Osvojio je Ligu prvaka 2021. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup.

Sjajni je veznjak danas predstavljen na Old Traffordu, a sve je iznenadio objavom da će u momčadi 'crvenih vragova' nositi legendarni dres s brojem sedam na leđima! Ogroman je to teret za svakog jer kroz povijest su 'sedmicu' nosile same legende - George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham i Cristiano Ronaldo!

Ovo je ujedno i jedan od najvećih transfera u povijesti Uniteda, samo je sedam igrača na Old Trafford stiglo za više novca - Paul Pogba (105 milijuna eura), Anthony (95 milijuna eura), Harry Maguire (87 milijuna eura), Jadon Sancho (85 milijuna eura), Romelu Lukaku (85 milijuna eura), Angel Di Maria (75 milijuna eura) i Casemiro (70 milijuna eura).