TRŠIŠTE NBA IGRAČA

Deron Williams raskinuo ugovor s Netsima; napokon ide u Dallas?

14.07.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Od 1. srpnja, kada je službeno započela NBA tržnica, velik broj igrača promijenio je klubove. Jedan od njih je i nekada ponajbolji playmaker svijeta Deron Williams koji više nije igrač Brooklyn Netsa

Kako piše portal nbacro.com Williams i klub su sporazumno dogovorili raskid ugovora, uz dogovor da će Williams dobiti 27.5 milijuna dolara od ukupno 43 milijuna koliko su mu u Netsima bili dužni.

Brooklyn će mu isplaćivati 5.5 milijuna po godini sve do 2020., a kako se već sada sve više nagađa Williams sređuje zadnje detalje ugovora s Dallas Mavsima koji će ga navodno dobiti za 10 milijuna (za sljedeće dvije sezone). Ako postane član Dallasa Williams će napokon ispuniti svoju veliku želju jer se vraća u kraj u kojem je proveo veći dio djetinjstva. Prije nekoliko sezone pregovarao je s Dallasom, ali su Netsi tada dali ponudu koju nije mogao odbiti.

Odlično 'čišćenje cap spacea' od strane Brooklyna i kao što sam Billy King, GM Netsa, kaže:

'Ne želimo igrače koji ne žele biti ovdje. Tko ne želi biti u Netsima, ne mora biti tu.'

Deron Williams ima dugu povijest problema supravom, trenerskim timom i suigračima, a zadnjih nekoliko dana po socijalnim mrežama krenula je priča o fizičkom sukobu između D-Willa i trenera Lionela Hollinsa zbog čega je vjerojatno i došlo do ovog poteza. Bivši i sadašnji igrači Brooklyna često su spominjali da se Williams ne druži s njima i da je često vrlo zatvoren prema svima koji su dio franšize.

Tako je naš Bojan Bogdanović, koji iza sebe ima vrlo dobru rookie sezonu, nakon Mirze Teletovića ostao bez još jednog suigrača s kojim se sjajno slagao na parketu. Slaganje novih Netsa je započelo...