EREDIVISIE

Derbi nizozemskog nogometa bez pobjednika; pogledajte Sosin asist u pobjedi Ajaxa

03.03.2024 u 16:48

Bionic
Reading

U derbiju 24. kola nizozemskog nogometnog prvenstva PSV Eindhoven i Feyenoord su odigrali 2:2, dok je Ajax pobijedio Utrecht sa 2:0, a za prvi gol domaćina asistirao je Borna Sosa.

Na Phillips stadionu u Eindhovenu, gledatelji su imali priliku pratiti okršaj trenutačnog lidera PSV-a i aktualnog prvaka Feyenoorda. Domaćin je poveo, gosti su okrenuli rezultat, a na koncu je završilo pobjedom bodova.

PSV je poveo već u 4. minuti golom Malika Tillmana, no gosti su okrenuli rezultat golovim Yankube Minteha u 22. i Santiaga Gimeneza u 62. minuti. Konačnih 2:2 postavio je Guus Til u 71. minuti.

Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec je za Feyenoord igrao od 67. minute ušavši u igru umjesto Antonia Milamba.

U ranije odigranom susretu Ajax je pobijedio Utrecht sa 2:0.

Brian Brobbey je doveo Kopljanike u vodstvo u 39. minuti nakon asistencije hrvatskog reprezentativca Borne Sose, a pobjedu domaćina osigurao je Kenneth Taylor u 77. minuti. U 83. minuti Ajax je ostao s igračem manje nakon što je isključen Devyne Rensch, no rezultat se više nije mijenjao.

Sosinu asistenciju pogledajte OVDJE.

Sosa je odigrao cijeli susret za Ajax, Jakov Medić je dobio priliku od 84. minute, dok Josip Šutalo nije nastupio zbog ozljede.