IMALI DESET U NIZU

Del Piero prekinuo nevjerojatan niz Western Sydneyja

25.03.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Iako australska nogometna liga po kvaliteti ne spada u sam svjetski vrh, to ne znači da se Down Under ne događaju zanimljive stvari

Naime, zbog sve većeg broja hrvatskih igrača (Kruno Lovrek, Mateo Poljak, Dino Kresinger, Josip Tadić), ali i još većeg broja igrača hrvatskog porijekla (Vidošić, Janjetović, Galeković, Franjić, Luštica) te trenera (Popović, Miličić), australska je liga sve zanimljivina. A da dobije na glamuru, pobrinule su se i dvije legende europskog nogometa, bivši napadač torinskog Juventusa Alessandro del Piero te napadač brojnih engleskih klubova Emile Heskey

Prvenstvo je počelo početkom listopada, trajalo cijelo ljeto i sada dolazi do same završnice. Još je jedno kolo dijela u kojem sudjeluju svi klubovi, a potom kreće play-off, u koji ulazi šest prvoplasiranih momčadi, s time da su u prvoj rundi slobodne prve dvije momčadi, a za dva se mjesta u polufinalu bore momčadi od trećeg do šestog mjesta. Treća igra protiv šeste, a četvrta protiv pete momčadi.

No tko će u doigravanje, još je vrlo neizvjesno, jer se za dva mjesta u završnici bore četiri momčadi. Velik posao ovoga je vikenda napravio Sydney našeg Krune Lovreka, koji je uspio remizirati protiv vodeće momčadi Western Sydneyja. No osim što su sebi osigurali važan bod, igrači Sydneyja prekinuli su nevjerojatan niz od deset uzastopnih pobjeda momčadi koju vodi trenerski dvoja Popović - Miličić. Nepotrebno je reći - hrvatskih korijena.

U posljednjem kolu, dakle, odlučivat će se o još dva mjesta, a vrlo je zanimljivo da će Sydney igrati protiv izravnog konkurenta Brisbane Roara, pa u obzir ne dolaze nikakve kalkulacije, jer u slučaju njihova remija postoji mogućnost da ih na tablici preskoče Perth Glory i Newcastle Jetsi. No ono što je također vrijedno spomena jest to da se utakmice tog odlučujućeg kola ne igraju u isto vrijeme. Čak ni istog dana. No očito se dolje u nekakve nesportske radnje ne sumnja.