BLATT NE ŽELI BEZ HRVATA

Darko Planinić u Maccabiju, Širokom 200.000 eura

22.12.2012 u 19:57

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaški centar Darko Planinić potpisao je ugovor na tri i pol godine s izraelskim gigantom Maccabijem iz Tel Aviva, a njegovom Širokom Brijegu trebalo bi biti isplaćeno 200.000 eura odštete

Maccabijev trener David Blatt potvrdio je svoju ljubav prema hrvatskim igračima, a novo rješenje za centarsku poziciju našao je u 212 cm visokom Mostarcu iz KK Širokog Brijega Darku Planiniću.

Mladi hrvatski reprezentativac, kojega je ljetos promovirao izbornik Repeša, mogao je birati opcije, a sljedećom destinacijom morao bi biti zadovoljan. Neizbrisiv trag tamo je ostavio Nikola Vujčić koji je došao sa 24 godine, Darko Planinić ima dvije godine manje i pokreće svoju priču.

Široki će za usluge svog najboljeg igrača navodno dobiti 200.000 eura i sada s brigom više ulaze u borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta u regionalnoj ligi koje donosi godinu 'suspenzije'.

Planinić je u prvih 14 kola ove sezone imao sjajnu statistiku od 16 poena i šest skokova po utakmici, a u oči bode i podatak da od sedam penala prosječno pogađa šest.

Planinić je u ovoj sezoni potvrdio visoka očekivanja