TRENER ZADRA TVRDI

'Dario Šarić je najveća europska zvijezda u ovom trenutku!'

24.03.2014 u 12:31

Bionic
Reading

Trener košarkaša Zadar Ivan Sunara uoči gostovanja Cibone na Višnjiku najavljuje prekid crne serije svoje momčadi koja je u ABA ligi nanizala devet uzastopnih poraza, tri pod njegovim vodstvom.

'Nema kalkulacija. Mi jednostavno moramo pobijediti', kazao je Sunara, a potom hvalospjevima obasuo momčad Slavena Rimca.

'Imamo za protivnika ekipu koja se bori za Final Four ABA lige i koja je zadnja dva mjeseca u sjajnoj formi. U njihovoj ekipi prednjače dva igrača. To su organizator igre Jerel Blassingame i najveća europska zvijezda u ovom trenutku Dario Šarić. Imaju dobru kemiju i kompoziciju', naglasio je zadarski strateg te pozvao navijače Zadra da napune tribine Višnjika do vrha.

'Utakmice s Cibonom su uvijek bile posebne i Zadar je praktično živio za te derbije. U ovom trenutku je dodatno opterećene naša borba za ostanak. Mi izbora nemamo i moramo doći do pobjede. Potrebna nam je velika pomoć navijača da se napravi dobra atmosfera. Mi se na terenu velikom agresivnošću i požrtvovnošću moramo povezati s navijačima kako bi dobili dodatni elan toliko potreban za ovu utakmicu', kazao je Sunara.

Zadovoljan je jer su mu prvi puta od kada je preuzeo ekipu svi igrači zdravi i na raspolaganju za derbi. Cibonino posrtanje protiv Zagreba u Kupu Krešimira Ćosića prokomentirao je ovim riječima:

'Kup je specifično natjecanje. Oni su ekipa sa sedam igrača u rotaciji. Izostanak Siriščevića se osjetio, ali mora se priznati da je ekipa Zagreba odlično iskoristila njihove slabe točke i zasluženo slavila. Je li to nama plus ili minus ne bi kalkulirao. Svaka je utakmica novi svijet. Tako će bit i u ponedjeljak', rekao je Sunara priznavši da će poput stratega Zagreba Danijela Jusupa pokušati zaustaviti brzu tranziciju Cibone i napadački skok. Nije želio predviđati rasplet situacije do kraja sezone u kojem Zadrane očekuje mrtva utrka sa Širokim u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

'Kroz samo ligu bilo je iznenađenja. Hoće li ih biti do kraja natjecanja vidjet ćemo. Kalkulacijama se neće doći do cilja već igrom i odnosom prema igri', poručio je Sunara. Utakmica Zadar-Cibona na rasporedu je u ponedjeljak s početkom u 18 sati.