kvalifikacije za euro 2024.

Dancima tri boda u Finskoj, Crna Gora s igračem manje pobijedila Bugarsku

10.09.2023 u 21:20

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Danske slavila je 1:0 protiv Finske na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju u utakmici 6. kola u skupini H kvalifikacija za EURO 2024.

Pobjedu Dancima i skok na prvo mjesto u skupini donio je Pierre-Emile Hojbjerg golom u 86. minuti.

Danska je s 13 bodova iz šest nastupa za jedan bod prestigla do danas vodeću Finsku i reprezentaciju Kazahstana koja je u nedjelju u Astani 1:0 svladala Sjevernu Irsku golom Samorodova u 27. minuti.

U skupini E Moldavija je slavila 1:0 na Farskim Otocima, a gol za tri boda postigao je Vadim Rata u 53. minuti. Moldavija je s osam bodova na drugom mjestu, iza Češke koja također ima osam bodova, ali i utakmicu manje.

  • +4
Finska - Danska, kvalifikacije za EURO 2024., 10.9.2023. Izvor: EPA / Autor: Mads Claus Rasmussen

S dva gola u sučevom dodatku, na kraju prvog poluvremena i na kraju utakmice, Crna Gora je u Podgorici svladala Bugarsku 2:1.

Stefan Savić (45+1) je doveo Crnogorce u vodstvo. U 59. minuti domaća reprezentacija je ostala s igračem manje zbog drugog žutog kartona Vujačića, a Despodov je propustio iz dosuđenog kaznenog udarca izjednačiti. To je u 79. minuti učinio Preslav Borukov. No, u sedmoj minuti sučevog dodatka Stevan Jovetić je donio vrijednu pobjedu Crnogorcima koji su s osam bodova iz pet nastupa privremeno došli na drugo mjesto iza vodeće Mađarske, koja ima 10 bodova iz četiri utakmice.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore