najteži suparnik

Dan odluke! Hoće li hrvatska reprezentacija u Los Angeles ili ne...

14.03.2023 u 06:12

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak je imala dan odmora na turniru Svjetskog kupa u Zagrebu, a danas, posljednjeg dana natjecanja čeka je odlučujući ogled protiv Mađara u borbi za plasman na Superfinale Svjetskog kupa u lipnju u Los Angelesu

Dvoboj Hrvatske i Mađarske bit će repriza finala Europskog prvenstva iz Splita prošle godine kada su Barakude stigle do europskog zlata tijesnom pobjedom od 10:9.

Hrvatska je turnir otvorila pobjedom protiv Amerikanaca (16:14), uslijedilo je slavlje protiv Francuza (12:7), a zatim nevjerojatni poraz od Italije (13:14) u utakmici u kojoj su Barakude ispustile vodstvo od pet golova razlike osam minuta prije kraja utakmice, piše HRT.

Dojam su hrvatski vaterpolisti popravili pobjedom protiv Japana (14:8), a sada ih protiv Mađara čeka odlučujuća utakmica za odlazak na završni turnir.

'Dan ćemo provesti i u analizi one utakmice protiv Italije, kako bi vidjeli, shvatili što se tu točno dogodilo. No, okrećemo se jasno prema Mađarskoj. Mislim da smo složili redove, dobra je atmosfera među nama i nadam se da ćemo op opet pred punim tribinama donijeti tri boda za završni turnir u Los Angelesu', prenosi HVS riječi hrvatskog reprezentativca Franka Lazića koji se vratio bazenu utakmicama u posljednje dvije utakmice (Italija i Japan), nakon što je zbog zdravstvenih tegoba morao preskočiti prva dva susreta na turniru (SAD i Francuska).

  • +21
Hrvatska - Italija, Svjetski kup u vaterpolu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

'Sami taj plasman u Los Angeles na završni turnir ne nosi rezultatski ništa bitno, ali sigurno da ćemo mi pred našom publikom ovdje pokušati još jednom pobijediti Mađare kao što smo to napravili u finalu zadnjeg Europskog prvenstva u Splitu', rekao je vratar Barakuda Marko Bijač.

Njegov suigrač Luka Bukić kaže da su se dobro pripremili za Mađare.

'Naravno da bismo htjeli pobijediti i otići na završnicu. Dobro smo se pripremili za Mađarsku, igraju odlično, bit će dobra utakmica, dobro se poznajemo, mi njih, oni nas. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo pobijediti', poručio je Bukić.

  • +10
Vaterpolo: Hrvatska - SAD, utakmica 1. kola Svjetskog kupa Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek