MINIMALNI PORAZ

Dalić pred svojim navijačima može do naslova u Ligi prvaka

19.11.2016 u 13:08

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener na klupi Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Zlatko Dalić, sljedećeg vikenda imat će priliku osvojiti azijsku Ligu prvaka

Nakon subotnjeg 'prvog poluvremena' ovog finalnog ogleda, korejski Jeonbuk Motors ima prednost od 2:1, što u teoriji, uoči uzvratnog dvoboja sljedećeg vikenda, daje manju prednost klubu našeg Zlatka Dalića.

Gosti iz Emirata poveli su golom Kolumbijca Morena u 63. minuti okršaja, ali onda se, s dva gola, u junaka prometnuo Brazilac Leonardo. Prvo je u 70. minuti izjednačio na 1:1, a onda je sedam minuta kasnije, s bijele točke, donio i minimalnu prednost korejskoj momčadi.

Uzvratni dvoboj je 26. studenog na Hazza bin Zayed stadionu u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dalić vodi Al Ain od 2014. godine, a do sada je osvojio nacionalno prvenstvo, Kup i Superkup, a u dva navrata je izabran za najboljeg trenera te zemlje. Trenirao je i saudijske klubove Al Hilal i Al Faisaly, Dinamo iz Tirane te Varteks i Rijeku.

Zanimljivo, u Al Ainu je uz Dalića još osam naših stručnjaka. Njegovi pomoćnici su Anel Karabeg i Borimir Perković, trener mlade ekipe je Joško Španjić, klupski liječnik je dr. Jurica Rakić, kondicijski trener je Frano Leko, a u sastavu su i trojica hrvatskih fizioterapeuta - Marin Polonio, Ivo Oršulić i Božo Šinković.

Al Ain je bi prvak Azije 2003. godine, a Jeonbuk tri godine kasnije. Najtrofejniji klub u azijskog Ligi prvaka je korejski Pohang Steelers s tri naslova prvaka.