sloboda je, ali...

Dagur Sigurdsson odrekao se plaće od milijun eura! No, to još ne znači da preuzima Hrvatsku

09.02.2024 u 21:35

Bionic
Reading

Islandski stručnjak Dagur Sigurdsson službeno je podnio ostavku na mjesto izbornika japanske rukometne reprezentacije gdje je imao plaću od čak milijun eura na godinu. Trenutno je u Zagrebu i pregovara s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza, ali za sada dogovora - nema

Dagur Sigurdsson dao je otkaz na mjesto izbornika japanskih rukometaša, potvrdio je to službeno Japanski rukometni savez. Zahtjev za raskidom ugovora podnio je još 3. veljače, pojasnivši japanskim poslodavcima da namjerava preuzeti mjesto izbornika jedne druge reprezentacije uoči Olimpijskih igara u Parizu.

'Iako je imao ugovor po kojem bi bio izbornik i na Olimpijskim igrama u Parizu, Dagur Sigurdsson iznenada nas je informirao da planira podnijeti ostavku na mjestu izbornika japanske reprezentacije te da želi preuzeti izborničko mjesto druge države prije Olimpijskih igara', stoji u priopćenju Japanskog rukometnog saveza.

Podsjetimo, Sigurdsson je u Japanu imao godišnji ugovor od čak milijun eura, a Hrvatski rukometni savez (HRS) mu u ovom trenutku može ponuditi maksimalno 300.000 eura na godinu. To je samo jedna od prepreka zbog koje bi Sigurdsson mogao odbiti preuzimanje hrvatske rukometne reprezentacije.

Naime, veliko je pitanje hoće li Alfred Gislason, njegov sunarodnjak na klupi Njemačke, 'preživjeti' previranja u tamošnjem Savezu. Prvi čovjek njemačkog rukometa Bob Hanning čini sve kako bi se što prije riješio Gislasona te na izborničko mjesto vratio Sigurdssona koji je u prvom mandatu kao njemački izbornik (od 2014. do 2017. godine) osvojio europsko zlato te olimpijsku broncu.

Dagur Sigurdsson je trenutno u Zagrebu i pregovara s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza, ali za sada dogovora - nema!